Gabriela Dinu Știri 01.08.2022 18:48

Bănel Nicoliță: CV, vârstă, greutate, înălțime, familie, biografie, avere, afaceri

Bănel Nicoliță: CV, vârstă, greutate, înălțime, familie, biografie, avere, afaceri

Bănel Nicoliţă este un fost fotbalist român, în prezent participant la emisiunea de divertisment produsă de Antena 1, Splash! Vedete la apă. S-a născut pe 7 ianuarie 1985 în Făurei, judeţul Brăila, şi a devenit cunoscut după ce a jucat la Steaua Bucureşti.

Nicoliţă este, chiar şi în prezent, al doilea cel mai prezent stelist în meciurile de cupe europene, după Marius Lăcătuş. Acesta s-a născut într-o familie săracă de romi, a jucat de la vârsta de 14 ani la Unirea Făurei, iar doi ani mai târziu a făcut saltul în Divizia C, aşa cum se numea pe vremea aceea Liga 3, la Dacia Unirea Brăila.

Ce scrie în CV-ul lui Bănel Nicoliţă?

Are 15 meciuri în Champions League, toate cu Steaua, şi cel mai notabil moment din cariera lui sportivă este, din păcate, acela când a înscris în propria poartă în partida cu cei de la Real Madrid, pe Santiago Bernabeu.

În cariera lui fotbalistică, Bănel Nicoliţă a jucat la Dacia Unirea Brăila, Poli AEK Timişoara, Steaua Bucureşti, Saint Etienne, Nantes, Viitorul Constanţa, CS Făurei, ASA Târgu Mureş, Aris Limassol şi din nou la CS Făurei. A fost prezent şi în lotul echipei naţionale a României, în 2003 a bifat 5 selecţii la U19, în sezonul 2004 – 2005 a fost chemat de 13 ori la naţionala de tineret şi la cea de seniori a avut 37 de selecţii, în perioada 2005 – 2014.

Date Biografice Bănel Nicoliţă înălțime, greutate

Nume complet: Bănel Nicoliță
Data naşterii: 7 ianuarie 1985
Locul naşterii: Făurei, judeţul Brăila
Parteneră: divorţat
Greutate: 75 kg
Înălţime: 1,75 m

A activat şi ca antrenor, la echipa lui de suflet, CS Făurei, acolo unde a şi investit, însă apoi a regretat amarnic, după cum povesteşte şi el: „Mi-am pierdut familia. Din cauza Făureiului mi-am pierdut copilașii. Mi-am pierdut banii, familia. Cele mai importante lucruri. Nu mi-e de bani, pentru că-i puteam pierde oricând. Puteam risca într-o afacere, să cred în ea și să pierd. Dar familia? Am pierdut familia! Și nu se mai poate întoarce nimic! S-au adunat prea multe și am pierdut tot. S-a rupt tot!

Gândește-te că eu când am început acolo veneam și plecam la Făurei. Nu mai aveam timp de familie, de copii. Discuția de aici a plecat! I-am zis așa: `Am un vis, vrei să fii lângă mine în acest vis? Eu știu că banii ăștia se duc, știu că pierd, dar am un vis și vreau să fii lângă mine”.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

Elon Musk
Costi Diţă
Maria Cârneci