Ionuț Nițulescu Actualitate 10.01.2023 23:07

Un preot din Iași, înger păzitor pentru 15 familii. Le-a cumpărat case tuturor!

Un preot din Iași, înger păzitor pentru 15 familii. Le-a cumpărat case tuturor!

Pentru unii aceste sărbători au fost atipice din cauza pandemiei de coronavius. Alții însă au avut parte de o adevărată minune. 15 familii din Iași au primit locuințe noi. Un preot este îngerul lor păzitor!

Cele 15 familii din județul Iași nu vor putea uita aceste sărbători prea ușor. Și asta datorită preotului Dan Damaschin care nu a rămas indiferent necazurilor lor și le-a întins o mână de ajutor, la care ei nici nu sperau.

Preotul care a cumpărat case noi pentru 15 familii

Toți i-au cerut ajutor preotului. Unii au locuit pe drumuri și au dormit sub cerul liber, după ce au fugit de violențe și chin. Alții abia trăiau de pe o zi pe alta și nu și-ar fi permis niciodată o casă.

Oameni cu suflet mare au donat din puținul lor, iar preotul Damaschin le-a cumpărat 15 locuințe.

„Astăzi putem da oficial cheile a 15 locuinţe, am spus căsuţe, case sau căsoaie. Nu poţi să rămâi indiferent şi să dormi noaptea, dacă nu îţi împlineşti gândul pe care îl ai”, a declarat preotul Damaschin, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. De ce este bine să te îmbraci în ceva roșu de Revelion

Locuință nouă pentru cinci frați

O cheie a ajuns la cinci frați. Cel mai mic are 3 ani, iar cel mai mare 20. Au plecat din casa părinților și au decis să-și ia viețile în propriile mâini pentru că nu mai îndurau chinurile de acasă. Ştefania are 20 de ani şi este studentă la facultatea de Litere. Îşi împarte viaţa între fraţi şi şcoală.

„Am aflat ce înseamnă să fii un părinte. Dacă uneori ai impresia că eşti epuizat, la sfârşitul zilei, când vin și te iau în braţe şi te pupă, efectiv vezi bucuria în ochii lor. Îţi trec toate supărările şi prinzi puteri să treci mai departe”, a povestit Ștefania.

Preotul Damaschin este înger păzitor pentru mulți mai mulți. Peste opt mii de copii din județul Iași își pun speranța în el. Îi învaţa pe cei care ajung în biserica în care slujeşte să facă la rândul lor bine, convins că întotdeauna o faptă bună va primi răsplată.