Ionuț Nițulescu Vedete 29.12.2022 13:25

Ce l-a făcut pe Nelu Curcă din serialul „La Bloc” să ia calea bisericii

Ce l-a făcut pe Nelu Curcă din serialul

Îți amintești de serialul fenomen „La Bloc”, nu-i așa? Atunci cu siguranță îl mai știi și pe Nelu Curcă, simpaticul actor care stârnea hohote de râs. Ajuns la 68 de ani, actorul Mihai Coadă este de nerecunoscut. A renunțat complet la actorie și s-a retras la mănăstire.

Serialul românesc inspirat de scara blocului a fost un real succes, fiind difuzat de Pro TV între 2000 și 2007. Nelu Curcă și Costel Jurcă intrau mai mereu în belele, fiind mai mereu prinși de Bela și Lili. Cunoscut în principal pentru acest serial, actorul Mihai Coadă a mai jucat și în fime și seriale.

Cum arată „Nelu Curcă”, după ce s-a retras la mănăstire

În 2012, actorul avea să îi pe toți prin surprindere cu decizia sa. A renunțat complet la actorie și a decis să ia calea bisericii, unde se simte mult mai liniștit. O vizită la un preot care a refuzat să-l împărtășească pe motiv că s-a îndepărtat de Iisus Hristos l-a făcut să îmbrățișeze viața monahală.

nelu-curca-La-bloc-a-luat-calea-bisericii-4-1-1024x575

Citește și: Cine este Roxana Lupu, actrița din România consacrată la Londra

Pe „Nelu Curcă” îl găsiți la Mănăstirea Turnu de lângă Ploiești, orașul unde are întreaga familie. Deși nu mai joacă pe marile scene și refuză categoric personaje haioase, actorul Mihai Coadă se bucură de vechea sa pasiune în piesele religioase.

„Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană. Acum vreo 10 ani, domnul Dan Puric ne-a chemat să cântăm cu corul de la mănastire în spectacolele de la sala Rapsodia, din Bucureşti. Ca să nu apărem pe scenă oricum, ne-au confecţionat rase de la Mănăstire. Şi atunci am primit canon, ca atunci când suntem la strană să fim îmbrăcaţi în rasă”, a declarat Mihai Coadă pentru Click.

La mănăstire, dar aproape de familie

Deși stă tot timpul la mănăstire, acesta nu are un nume de călugăr, deoarece își dorește să rămână în continuare alături de familia lui. El este căsătorit, are un băiat și o fată și două nepoțele.

„Nu am un nume pentru că nu sunt închinoviat (n.r. – nu a depus jurământul). Dacă aş fi primit măcar statutul de frate sau rasofor, atunci într-adevăr era altceva. Dar eu am familia în Ploieşti, sunt căsătorit, am un băiat şi o fată şi două nepoţele. Una de 6 ani şi una de 4, Bianca Maria şi Sofia Maria, care se uită şi ele la serial în reluare, cum o fac şi alţi copii, şi nu le vine să creadă cât de mare este diferenţa între ce văd la tv şi ce au în faţă. Fetei mele i s-a năzărit la un moment dat să facă teatru şi am sfătuit-o să nu se apuce. A făcut finanţe-bănci, n-a vrut să aibă şef şi şi-a făcut un restaurant. Iar băiatul e IT-ist, e o pasiune mare. Amândoi sunt bine”, a declarat Mihai Coadă, care își petrece aproape tot timpul la Mănăstirea Turnu.