Ionuț Nițulescu Utile 11.01.2023 01:19

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. De ce este bine să te îmbraci în ceva roșu de Revelion

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. De ce este bine să te îmbraci în ceva roșu de Revelion

Noapte dintre ani  este una deosebită pentru toți, iar dacă vrei ca anul care vine să fie unul foarte bun și să-ți meargă bine în toate trebuie să respecți foarte multe superstiții.

Tradiția spune că trebuie să ai neapărat bani în buzunar în noaptea de Revelion dacă îți dorești ca anul nouă si fie unul bun din punct de vedere financiar. Atenție, în noaptea dintre ani trebui să ai în buzunare doar bani mari, nu mărunțis. Și nu trebuie să ai portofelul gol!

Tradiții și obiceiuri de Revelion

Oamenii trebuie să se îmbrace cu haine noi și trebuie să poarte ceva roșu. În Banat se spune că lenjeria intimă trebuie să fie roșie și nouă. Dacă vei purta în noaptea dintre ani haine rupte sau găurite vei avea ghinion tot anul următor, acesta fiind semn de sărăcie.

De asemenea, tradiția spune că trebuie să mâncăm 12 boabe de struguri imediat după ce trecem în noul an, pe 1 ianuarie. Fiecare boabă de strugure va aduce noroc în fiecare lună din 2021.

Citește și: Când se merge la colindat cu Plugușorul și care sunt versurile 

Noaptea de Revelion trebuie petrecută cu zgomot

Noapte dintre ani trebuie petrecută cu zgomot pentru a alunga spiritele rele, iar fetele nemăritate trebuie să pună într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr și o monedă pentru a-și visa omul cu care le este sortit să se căsătorească.

Să nu uitați să vă puneți o dorină, căci dorințele puse în noaptea de Revelion au cele mai mari șanse să se îndeplinească. Pe masa de anul nou trebuie să avem câte o ramură de vâsc pentru a trage norocul în anul următor.

Prima persoană care vă va bate la usă în prima zi din anul noul trebuie primită în casă căci se spune că ar fi bine ca un om să intre în casă primul, nu să iasă. În noaptea de Revelion trebuie să gătiţi sau să consumaţi mâncare din carne de pasăre, se spune că norocul se risipeşte, așa cum găina scormoneşte şi împrăştie pământul.