Ioana Filipescu Vedete 24.08.2022 15:16

Tudor Chirila: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Tudor Chirila: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Tudor Chirilă este actor, muzician, compozitor, producător, dar și critic politic. A fost solistul formației Vama Veche, apoi a fondat Vama, după un scandal mult mediatizat. A jucat în numeroase filme de scurt și lung metraj, dar a și interpretat roluri de referință pe scena teatrului.

Tudor Chirilă s-a implicat și în televiziune, fiind, începând cu anul 2014, antrenor la ”Vocea României”, show-ul de pe Pro TV, alături de Loredana Groza, Smiley și Marius Moga. Avea să părăsească show-ul, din cauza artitudinii sale rebele.

Tudor Chirilă biografie: Vârstă, înălțime

Nume complet: Tudor Chirilă

Locul nașterii: București

Data nașterii: 28 mai 1974

Vârsta: 48 de ani

Înălțime: 1,90 m

Greutate: 84 de kg

Stare civilă: Nu este căsătorit

Ce scrie în CV-ul lui Tudor Chirilă

Tudor Chirilă s-a născut în București, în urmă cu 48 de ani, și este fiul gazetarului sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Demian. Are un frate, Ionuț Chirilă, antrenor de fotbal.

Tudor Chirilă a absolvit Colegiul Național “Ion Neculce” din București. A urmat Academia de Teatru și Film București (UNATC), secția Actorie, clasa profesorului Florin Zamfirescu, în anul 1996.

Tudor Chirilă, actor

A debutat, în 1994, cu un rol de figurație în “Nobody’s children”, iar în anul 1999, a jucat rolul unui refugiat din fosta Iugoslavie în pelicula austriacă „Nordrand”, regizată de Barbara Albert. În 2001, Tudor Chirilă a fost o vedetă invitată într-un episod al seriei nemțești “Kommissar Rex”, interpretând rolul lui Dimitrij.

În 2004, a filmat pentru “Milionari de weekend”, film românesc în regia lui Cătălin Saizescu, alături de Andi Vasluianu, Maria Dinulescu și Mihai Bendeac.

Tudor Chirilă a jucat în filmul lui Tudor Giurgiu, „Legături bolnăvicioase”, alături de Maria Popistașu și Ioana Barbu, iar între 2006 și 2012 a filmat mai multe scurtmetraje românești printre care “Eu sunt eu”, în regia Monicăi Istrate, și “Love Marketing”, în regia lui Andrei Sota, după un scenariu propriu.

Au urmat mai multe filme în care actorul a fost distribuit.

Tudor Chirilă, teatru

Tudor Chirilă avea să colaboreze cu unii dintre cei mai valoroși regizori români de teatru, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian, Gelu Colceag, Horațiu Mălăele.

A debutat în anul 1995, cu “Trupa pe butoaie”, proiectul UNITER de teatru itinerant coordonat de regizorul Victor Ioan Frunză. Din anul 1996 face parte din trupa Teatrului de Comedie, iar în 2004 a câștigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din “A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tânăr actor care a obținut această distincție până în acel moment.

 

Tudor Chirilă, între Vama Veche și Vama

Tudor Chirilă a fondat formația Vama Veche în 1996, împreună cu Traian Bălănescu și Liviu Mănescu. Trupa a debutat cu albumul “Nu am chef azi” (1998), urmat de “Vama Veche” (1999), maxi single-ul “Nu ne mai trageți pe dreapta” (2000), “Am să mă întorc bărbat” (2002), “Best of Vama Veche” (2005) și “Fericire în rate” (2006).

Repertoriul lui Tudor este plin, el scoțând, alături de trupa lui, hituri memorabile, cum ar fi ”Nu am chef azi”, ”Vara asta”, ”Epilog”, ”La 18 ani”, ”Vama Veche”, ”Nu ne mai trageți pe dreapta”, ”Hotel Cișmigiu”, ”Zmeul”.

Trupa se rupea în 2006, când membrii ei se despărțeau.

Tudor Chirilă și Eugen Caminschi (chitară) fondau o nouă formație: Vama. Celor doi li s-au alăturat Lucian Cioargă (tobe), Dan Opriș (bass) și Raul Kusak (clape), cel din urmă fiind înlocuit în 2009 cu Gelu Ionescu. În 2007 a apărut primul single, “Bed for love”, iar un an mai târziu, Vama a lansat primul album, “Vama”.

Printre single-urile de pe album se mai numără “Pe sârmă”, “Suflet normal”, “Dumnezeu nu apare la știri” și “E plin de fete/Sâmbătă seara”.

Următorul album, “2012”, s-a lansat pe 28 mai 2012 la Sala Palatului. Printre cele mai cunoscute piese, “Copilul care aleargă către mare”, “Fata în boxeri și în tricoul alb”, “Post iubire”, “Cântec de găsit”.

Tudor Chirilă, campanie de fonduri pentru copiii bolnavi

Tudor Chirilă a susținut campania de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, „Nu mă ignora”, inițiată de Asociația Salvează Vieți. Alături de „Agenția de Vise”, compania sa de management și booking artistic, a derulat foarte multe proiecte cu impact social și cultural, printre care “Chirilă în licee”, turneu de mentorship în liceele din București, “Cruciada Culturii”, “Premiile Ioan Chirilă” și multe altele.

Tudor Chirilă: salariu, avere

Ca actor de teatru, Tudor Chirilă câștiga, în urmă cu cinci ani, 1.800 de lei. ”Eu, spre exemplu, câştig 1.800 de lei pe lună, cred că ne trezim cu lături în cap. Actorii nu mai sunt priviţi ca repere valorice, ci doar ca nişte saltimbanci a căror meserie e un moft, ceva uşor de reprodus de ceilalţi, dar na, `ceilalţi` se ocupă de `treburi serioase`”, mărturisea Tudor Chirilă.

Tudor Chirilă câștigă, însă, de pe urma evenimentelor pe care le are cu ”Vama”. Iar un simplu calcul arată că Tudor Chirilă este bogat. Conform bilanțului pe anul 2019 depus la Ministerul de Finanțe, pentru firma sa, artistul a câștigat suma de 333.000 de euro, doar din concerte. În plus, a primit 100.000 de euro, onorariul pe sezon, de la Pro TV, pentru participarea ca jurat la ”Vocea României”.

A mai încasat 200.000 de euro, pentru diferite spoturi TV în care a apărut. Și rezultă un total de 633.000 de euro, încasări în decursul unui singur an.