>
Ciupercile sunt super-alimente, fiind importante surse de fibre, minerale și vitamine. Reduc riscul de a dezvolta boli de inimă și cancer. Să mai spunem și că sunt foarte gustoase și ușor de preparat?
Ciupercile umplute pot constitui un aperitiv delicios sau chiar o cină copioasă. Puteți umple pălăriile ciupercilor cu absolut orice aveți prin casă. Noi vă propunem câteva rețete mai deosebite, absolut delicioase și super rapide, pe care le puteți face la cuptor sau pe grătar.
Ingrediente:
– 500 g piept de pui
– 1 kg ciuperci
– codițele de la ciuperci tocate mărunt
– 1 morcov tăiat cubulețe
– 100 g cașcaval
– 1 ardei gras tocat marunt
– 2 cepe tocate marunt
– 1 lingura pasta de tomate
– 4 catei de usturoi mărunțit
– 1 legatură de mărar
– 4 linguri de ulei
– 1 linguriță de curry
– 1 linguriță de ierburi aromatice
– sare și piper
Prepararea acestora este foarte simplă și vă sfătuim să nu aruncați codițele ciupercilor. Sunt pline de vitamine, astfel că le puteți adăuga în compoziția cu care vom umple ciupercile. Toate ingredientele se călesc, începând cu puiul, peste care se adaugă legumele tăiate mărunt. Când sunt gata, se adaugă verdețurile și pasta de tomate.
Umplem ciupercile cu umplutura obținută și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute. Când sunt gata, le scoatem și adăugăm deasupra o felie de cașcaval. Mai ținem la cuptor pentru încă cinci minute.
Citește și: 9 rețete de bruschete pe care să le faci rapid și ușor
O altă rețetă ce merge de minune la grătar, este cea cu bacon, pentru care avem nevoie de doar câteva ingrediente:
– 10, 12 ciuperci cu pălăria mare
– 2 cepe
– 2 ardei
– 3-4 felii bacon
– mărar
– sare
Călim legumele în trei linguri de ulei, peste care adăugăm bacon mărunțit. Umplem ciupercile, iar deasupra mai punem pune câte o felie întreagă de bacon. Și asta este tot. O rețetă simplă, cu care îi veți cuceri pe toți!
Dacă vă doriți să faceți ceva simplu și rapid, încercați ciupercile umplute cu cașcaval. Pentru aceasta aveți nevoie de:
– 800 g ciuperci
– 200 g cașcaval
– 100 g unt
– 2 cepe
– pătrunjel
– sare
– piper
Secretul unor ciuperci delicioase constă în unt, în care se călesc codițele ciupercilor cu ceapa. Se pun ciupercile într-o tavă unsă cu unt și se lasă la cuptor pentru 20 de minute. După ce adăugăm cașcavalul, le mai lăsăm încă 5 minute.