Ionuț Nițulescu Retete 22.12.2022 18:06

Rețetă de chec aperitiv pentru începuturile meselor festive

Rețetă de chec aperitiv pentru începuturile meselor festive

Te pregătești pentru o sărbătoare în familie, dar nu știi ce să mai pregătești pentru aperitiv? Ce ai spune de un chec sărat? Se face repede și ușor, iar rezultatul îi va încânta pe toți.

Poți pregăti un chec aperitiv cu absolut orice ai în bucătărie, cu brânză, șuncă și cașcaval, pui sau ciuperci. Puteți pune absolut tot ce vă doriți. Noi îți propunem unul cu măsline și gogoșari, care va merge de minune cu celelalte preparate de pe masă.

Încearcă și această rețetă de conopidă la cuptor. Dacă o mănânci caldă, parcă guști dintr-o bucată de carne

Chec aperitiv cu măsline

Checul aperitiv nu este doar pentru mesele festive. Îl puteți pregăti și atunci când vă rămân mai multe mezeluri tăiate și nu știți ce faceți cu ele. Este o modalitate ideală de a transforma alimentele rămase într-o gustare sățioasă.

Iată ce conține checul aperitiv cu măsline și cum îl pregătești:
– 200 g măsline tăiate
– 200 g cascaval ras
– 150 g gogoșar murat
– 150 g făină
– 6 ouă
– 4 linguri ulei
– 1-1/2 lingurita praf de copt

Cât durează prepararea

Prepararea checului sărat nu durează mai mult de 15 minute și, după cum ai văzut, nici nu ai nevoie de multe ingrediente. Tăiați măslinele și gogoșarii înainte și pregătiți ingredientele dinainte, astfel pregătirea acestuia nu va  fi decât o joacă.

Se bat oulă bine cu un mixer, peste care se adaugă făina, praful de copt și sarea. Adăugați uleiul și amestecați bine din nou. Lăsăm mixerul deoparte și adăugăm gogoșarul și măslinele tăiate bucățele împreună cu cașcavalul ras și amestecăm bine, până incorporăm toate ingredientele. Opțional, puteți adăuga și pui sau șuncă.

Puneți puțin ulei și făină în tava în care îl coaceți sau hartie de copt. Ideal ar fi să folosiți una de cozonac, astfel checul va avea o formă apetisantă și va putea crește suficient. Dați în cuporul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 40 minute.

Checul cu măsline, gogoșar și cașcaval este pufos, plin de arome și sățios. Îi veți cuceri pe toți cei care gustă din el, garantat!