Ionuț Nițulescu Retete 06.10.2020 12:00

Trei rețete de ciuperci umplute. De la mozzarella, la legume și usturoi

Trei rețete de ciuperci umplute. De la mozzarella, la legume și usturoi

Ciupercile sunt super alimente, cu beneficii uriașe pentru sănătate. Pot înlocui cu succes carnea, fiind bogate în proteine și vitamine. Au puține calorii și sunt foarte sățioase, astfel că pot fi consumate fără probleme și de către persoanele care țin dietă. Dar cum le prepari? Iată câteva idei de ciuperci umplute care se fac foarte ușor.

Ciupercile umplute pot fi o soluție salvatoare în multe situații. Nu vrei să stai prea mult în bucătărie și nici nu mai știi ce să gătești, ai musafiri anunțati din scurt la masă sau pur și simplu vrei un preparat sănătos, aceste rețete îți vin in ajutor. Am ales unele pe bază de brânză. Pentru toate rețele ideal ar fi să alegi ciuperci cu pălării mari.

Ciuperci umplute cu mozzarella

Ciuperci umplute cu mozzarella
Ciuperci umplute cu mozzarella

Probabil că cea mai simplă rețetă este cea cu mozzarella și roșii. Le poți pregăti atât în cuptor, cât și la grătar, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar gustul este divin.

Ciupercile se ung cu unt topit și se pun în tavă. Le umplem cu mozzarella, roșii, puțin usturoi și sare. Puteți folosi la fel de bine și usturoi granulat. Lăsăm ciupercile în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute. Când sunt gata, adăugați deasupra busuioc proaspăt.

Găsești AICI alte trei rețete de ciuperci umplute la cuptor și grătar

Ciuperci umplute cu brânză și nuci

Ciuperci cu brânză și nuci (Sursă foto: tastebazaar.ro)
Ciuperci cu brânză și nuci (Sursă foto: tastebazaar.ro)

O rețetă ceva mai deosebită este cea în care umpleți ciupercile cu brânză și nuci. Pretențios, ați putea spune, însă gusturile se împletesc atât de bine, încât rezultatul final va cuceri și cele mai mofturoase gusturi.

Pentru această umplutură avem nevoie de: un cățel de usturoi, câteva fire de pătrunjel, ceapa verde, cimbru proaspăt, 20 de grame de miez de nucă mărunțită, o lingură de pesmet, 20 gr de branză Gruyere rasă (sau altă branza tare), 10 gr parmezan ras sare și piper.

Într-o tigaie, topește untul, adaugă cozile de ciuperci tăiate, usturoiul zdrobit, câteva frunze de cimbru și ceapă verde tăiată. Călește-le 3-4 minute. Într-un castron, amestecă cozile de ciuperci călite cu pesmetul, pătrunjelul tocat, nucile, brânză Gruyere, parmezanul, sare și piper. Apoi, le amestecăm.

Umplem ciupercile cu compoziția obținută și le băgăm la cuptor până când se rumenesc.

Ciuperci umplute cu spanac și brânză feta

ciuperci cu spanac si branza feta

Ciupercile umplute cu spanac și brânză feta ne trimit cu gândul la meleagurile mediteraneene. Prepararea rețetei este foarte simplă. În maxim 15 minute, ciupercile sunt gata!

Umplutura conține doar trei ingrediente: brânză feta, spanac sotat și usturoi. Nu este nevoie de sare, deoarece brânza feta conține suficientă. Se pot consuma atât calde, cât și reci!