Gabriela Dinu Știri 22.01.2023 18:28

Cât costă o ciorbă în restaurantele din Palatul Parlamentului? Produsele din meniu pentru care aleşii dau doar 2 lei

Cât costă o ciorbă în restaurantele din Palatul Parlamentului? Produsele din meniu pentru care aleşii dau doar 2 lei

În impresionanta clădire a Palatului Parlamentului există două restaurante, unde politicienii mânâncă zilnic. Este vorba de Cantina S 2, care este încadrată la activităţi extrabugetare din cadrul Camerei Deputaţilor, şi restaurantul „Salon Rustic”, cel care funcţionează ca un SRL.

Cantina S2 se află la subsol şi arată la fel ca o cantină de facultate, cu excepţia că este mult mai încăpătoare. Este deschisă de luni până vineri, între orele 8 şi 16:00 şi are preţuri extrem de mici. Salonul Rustic este ceva mai elegant, este locul unde majoritatea parlamentarilor îşi iau orânzul şi este deschis în intervalul 11:30 – 16:00.

Cum arată meniul restaurantelor din Palatul Parlamentului

Are un decor clasic, elegant, iar felurile de mâncare sunt din cele mai variate. Adică îţi poţi comanda un clasic şniţel cu piure, ori o vită cu mango, care este şi cel mai scump produs din meniu – 24 de lei o porţie. Parlamentarii noştri pot servi inclusiv deserturi sau diverse platouri cu fructe, pepene, rodii, căpşune.

O salată de icre home made costă 7 lei, fasolea bătută costă doar 2 lei! Da, aţi citit bine, 2 lei. Cea mai scumpă ciorbă este de 6 lei, iar cele mai ieftine, cum sunt borşul ţărănesc sau cea de pui a la grec ajung la 2,75 lei, respectiv 5,36 lei. Trecând la feluri principale, veţi afla că o ceafă de porc îi costă pe parlamentari doar 5,79 lei, iar un piept de pui la grătar este 4,53 lei.

Ceva mai scump este păstrăvul la grătar, care ajunge până la 16,01 lei. Garniturile sunt adevărate mărunţişuri, căci pentru o porţie de cartofi prăjiţi aleşii noştri vor achita 1,49 lei, ori 2,28 lei dacă preferă piure. Dacă vor să asorteze şi o salată de varză albă, mai au de scos încă 2,19 lei din buzunar. Aşa ajunge un meniu cu ciorbă şi felul doi să coste chiar mai puţin de 20 de lei! Meniul pentru anul 2021 a fost publicat în luna ianuarie a acestui an şi este neschimbat de doi ani. Rămâne de văzut dacă preţurile vor ajunge să se mai majoreze vreodată.