Ionuț Nițulescu Utile 28.12.2022 23:18

Top 8 cele mai rezistente plante de cameră. Practic, nu mor niciodată!

Top 8 cele mai rezistente plante de cameră. Practic, nu mor niciodată!

Te gândești să îți cumperi câteva plante de apartament, însă ultimele dăți ai eșuat la acest capitol? Ei bine, există câteva flori de apartament care rezista în cele mai vitrege condiții.

Cele mai rezistente plante de cameră te scapă de teama că tale nu vor avea o viață prea lungă. Au nevoie de condiții minime ca să trăiască. Iată care sunt acestea. Vor schimba complet locuința, arată foarte bine și nici nu au nevoie de îngrijire specială.

Plante de apartament rezistente

1. Limba soacrei (Sansevieria) numită astfel datorită frunzelor lungi și ascuțite, o plantă de casă ce traiește mult și este usor de întreținut. Tolerează bine lumina scazută și are nevoie de puțină apă (trebuie udată la două săptămâni, poate chiar și mai rar în timpul iernii). Te asigurăm că frunzele acesteia, în mai multe nuanțe de verde, vor arăta foarte bine în apartamentul tău.

Limba soacrei

2. Epipremnum  este o plantă foarte ușor de întreținut, aproape imposibil de omorât. Este o plantă care atârnă și crește până la peste 3 metri. Poate fi lasată să atârne sau sprijinită de un suport și tolerează bine toate tipurile de lumină.

Epipremnum

3. Cactușii pot fi nedureroși dacă sunteți atenți, iar florile lor înveselesc orice casă! Din primăvară până în toamnă, așezați-i într-o zonă însorită, iar în timpul iernii, plasați-i într-un mediu luminos și răcoros. Au nevoie de foarte puţină apă la perioade de şase-opt săptămâni.

Citește și: Unde crește Mărul Lupului și de ce este atât de sănătoasă

cactusi

4. Dracaena, o plantă originară din Africa, este foarte puţin pretenţioasă. Este una dintre cele mai rezistente flori de cameră, deoarece tolerează atât umbra, cât și lumina puternică. În ceea ce priveşte udatul, este important să o udați regulat, însă rezistă chiar şi două săptămâni fără apă.

Dracaena

5. Pana cocoșului (Aspidistra elatior) traiește și în cele mai vitrege condiții. Preferă lumina slabă și crește în manunchi. Are frunze lungi și ascuțite, iar ocazional înflorește în casă.

Aspidistra elatior

Schimbă atmosfera casei cu ajutorul plantelor

6. Aloe vera (Aloe vera) este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și numai bună de ținut la casa omului. Marele său avantaj este că o poți îngriji cu cea mai mare ușurință. Trebuie amplasată la lumină, în apropierea unei ferestre și udată la două săptămâni.

aloe vera

7. Crăciunița (Euphorbia pulcherrima) nu este o plantă sezonieră în ciuda numelui. Diferența este că iarna, frunzele devin roșii. Planta se comportă bine la temperaturi de 15-24 grade Celsius șă ar trebui udată o dată pe săptămână.

Craciunita

8. Ficusul o plantă cu textură de cauciuc și cu frunze de un verde închis superb. Trebuie așezată într-un loc ferit de curenții de aer și este suficient să o uzi o dată la 7-9 zile.

ficus