>
Stresul, problemele la serviciu sau în familie, munca excesivă, toate fac parte din viața noastră de zi cu zi și, din păcate, la un moment dat ne pun capac. Atunci apar stările de iritabilitate, insomnia și anxietatea. Înainte să apelezi la medicamente, încearcă aceste ceaiuri cu efect calmant. Pot face minuni!
Atunci când nu ai timp pentru alte activități ce-ți aduc liniștea, cum ar fi o plimbare în aer liber, apelează cu încredere la o cană de ceai cu efect calmant. Este ideală la finalul unei zile stresante.
Descoperă și cele 5 locuri de distracție pe lângă București pentru copii și părinți
Multe din ingrediente sunt folosite încă din Evul Mediu, astfel că le poți încerca cu încredere. Nu dau dependență și pe lângă calmarea nervilor, vin și cu alte beneficii.
Ceaiul de roiniță este potrivit în momentele agitate din viața ta. Tratează depresia și alungă stările de anxietate, însă beneficiile sale asupra organismului sunt mult mai mari.
Ronița combate insomnia și migrenele, este un remediu în nevrozele cardiace, scade tensiunea arterială și alungă migrenele. Consumă-l seara, înainte de culcare.
Valeriana este una din plantele cele mai cunoscute pentru proprietățile sale sedative. Pe lângă efectul de calmare, te vor ajuta să ai și un somn liniștit.
Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină ţinută într-o cană de apă timp de o oră înainte de a se pune la fiert. Nu consuma mai mult de trei căni pe zi.
Ceail de mușețel nu combate doar greața și indigestia, așa cum multă lume știe, ci ține și dispoziția în frâu.
Se pare că anumiţi compuşi din acest tip de ceai, mai exact Matricaria Recutita, au asupra receptorilor din creier un efect asemănător pastilelor de Valium. Acţiunea calmantă şi reconfortantă a acestui ceai ajută la scăderea nivelului de stres şi asigură un somn adânc şi odihnitor.
Nu te-ai aștepta să regăsești ceaiul negru pe această listă, însă datorită conținutului de teanină, acesta poate fi un aliat de nădejde în combaterea stărilor anxioase. La fel de benefic este și ceaiul verde. Acestea sunt folosite în curele de slăbire, deoarce detoxifică organismul, însă te scapă și de stres.
Ai grijă să nun consumi mai mult de două cești pe zi și nici să-l bei înainte de culcare, căci poți obține efectul nedorit. În loc să-ți ofere o noapte liniștită, ar putea alunga somnul.
Pe lângă mirosul îmbietor, ceaiul de mentă are o puternică acţiune antistres, combate simptomele cauzate de anxietate şi stres: durerile de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase.
Conform studiilor, în urma fierberii frunzelor de mentă, se eliberează peste 12 compuşi chimici instabili volatili, care inhibă centrii agresivităţii. O cană de ceai de mentă înainte de culcare poate face minuni!