Ionuț Nițulescu Știri 26.12.2022 19:48

Top 8 cele mai bune filme cu Hitler și cel de-al doilea Război Mondial

Top 8 cele mai bune filme cu Hitler și cel de-al doilea Război Mondial

Evenimentele petrecute în timpul celui de-al doilea Război Mondial continuă să ne dea fiori reci. Au murit mai bine de 16 milioane de oameni, inclusiv 4 milioane de civili. O pată neagră a istoriei ce a fost redată și povestită prin intermediul mai multor filme. 

Iată o listă cu filmele despre cel de-al Doilea Război Mondial și Holocaust pe care ar trebui să le vezi. Multe dintr ele sunt inspirate din fapte reale, iar poveștile sunt cu adevărat sfâșietoare.

1. Lista lui Schindler (1993)

Un film fenomen pe care, dacă nu l-ai văzut până acum, trebuie neapărat să o faci. Opera este inspirată din viața lui Oskar Schindler, un om de afaceri german, care salvat vieţile a numai puţin de 1200 de evrei polonezi, angajându-i în fabricile pe care el le deţinea.

Filmul a fost nominalizat la 12 categorii ale Premiilor Oscar şi a câştigat 7 dintre acestea.

2. Falsificatorii de bani (2007)

Filmul prezintă povestea lui Salomon “Sally” Sorowitsch, supranumit regele falsificatorilor. Este arestat și primește o misiune secretă: cea mai complexă operațiune de falsificare din istorie, pusă la cale de naziști în 1936.

Războiul, văzut prin ochii unor copii

3. Băiatul în pijama vărgată (2008)

Situația celui de-al doilea Război Mondial, prin ochii a doi copii. Se împrietenesc, dar îi desparte un gard. Bruno este fiul unui comandat dintr-un lagăr de concentrare. Prietenul său este unul dintre prizonierii evrei.

Când tatăl lui afla de amiciție, îi interzice fiului său să se mai aproprie de gard. Urmările neașteptate ale deciziei tatălui nu întărzie să apară.

4. Pianistul (2002)

O poveste inspirată din fapte reale, cu adevărat tulburătoare. Un strălucit pianist polonez duce o viață de fugar, după ocupația nazistă a Poloniei, în încercarea de a rămâne în viață și de a nu fi deportat.

Pianistul (2002)

5. Sfidarea (2008)

Acțiunea are loc în 1941. Trei frați reușesc să fugă din lagăr și să se refugieze în pădure. Lupta pentru supraviețuire nu încetează, ci devine mult mai aprigă. Filmul este inspirat din fapte reale.

Revolta prizonierilor din lagărele naziste

6. Evadare din Sobibor (1987)

Revolta prizonierilor din lagărele naziste
Revolta prizonierilor din lagărele naziste

Filmul relatează istoria evadării a prizonierilor din lagărul de exterminare de la Sobibor, dar și despre cea mai de succes revoltă a prizonierilor evrei.

Citește și: Cele mai bune 3 filme rusești din toate timpurile. VIDEO

7. Holocaust (1978)

Serialul prezintă eforturile unei familii de evrei de a supraviețui în cel de-al Doilea Război Mondial cât și ororile naziștilor asupra comunităților semite.

8. Ziua decisivă (2007)

Regizat de Joe Wright, filmul britanic arată prin ce este nevoit să treacă Winston Churchill, în mai 1940. Negociază cu Hitler sau luptă în continuare?