Ionuț Nițulescu Filme & Seriale 24.12.2022 06:19

Cele mai bune 3 filme rusești din toate timpurile. VIDEO

Cele mai bune 3 filme rusești din toate timpurile. VIDEO

 

Deși nu sunt foarte cunoscute există filme rusești care au fost chiar și nominalizate la premiile Oscar, ba chiar au fost premiate. Care sunt filmele rusești considerate cele mai bune din toate timpurile.

Moscova nu crede în lacrimi, 1980 (Moscow Does Not Believe in Tears)

“Moscova nu crede în lacrimi”, regizat de Vladimir Menshov, este considerat unul dintre cele mai bune filme rusești din toate timpurile și a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 1981. Filmul relatează povestea a trei tinere din provincie care trăiesc în Rusia sovietică între ani 1950 și 1970. Acestea ajung să locuiască împreună, într-un cămin muncitoresc, iar viețile lor se schimbă în momentul în care cunosc niște bărbați de succes la o petrecere. Filmul relatează viața lor și în următorii 20 de ani.

Citește și: Cele mai bune 5 filme de comedie din toate timpurile. Te poți uita și de 10 ori la ele 

Cocorii zboară, 1957  ( The Cranes Are Flying )

Capodopera “Cocorii zboară” este un film despre al Doilea Război Mondial în care ne sunt prezentate dramele și daunele suferite de poporul rus. Filmul regizat de Mikhail Kalatozov a câștigat râvnitul trofeu Palm d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 1958. Acțiunea peliculelei o are în atenție pe Veronika, o femeie care este prezentată ca fiind simbolul femeilor sovietice din perioada celui de al Doilea Război Mondial. Iubitul acesteia își pierde viața în război, dar este declarat dispărut, nu mort.

 Război și pace (War and peace)

“Război și pace”, filmul considerat cel mai costisitor film, a depășit cu mult chiar și producțiile de la Hollywood este o ecranizare spectaculoasă a romanului lui Lev Tolstoi și a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film străin și Globul de Aur. Pelicula a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind filmul cu cei mai multi protagoniști: peste 120.000 de oameni au participat la scenele de luptă. La filmări a fost chemată și Armata Roșie pentru a recrea atmosfera cinematografică. Filmul este considerat o adevărată capodoperă cinematografică și unul dintre cele mai bune filme rusești din istoria cinematografiei.