Victor Dragodan Filme & Seriale 23.12.2022 05:25

Top 3 cele mai bune filme SF din toate timpurile

Top 3 cele mai bune filme SF din toate timpurile

Fimele SF impresionează de cele mai multe ori prin efecte speciale, dar nu sunt foarte populare în acest momente. Totuși, există  trei filme SF pe care trebuie să le vezi neapărat. 

The Matrix

Tema principală a filmului este aceea că oamenii trăiesc într-o lume virtuală, creată de inteligența artificială în urma războiului dintre oameni și mașini. Filmul tratează o serie de ideologii diferite, filosofice și religioase și a câștigat patru premii Oscar, dar și multe alte premii, inclusiv Premiul BAFTA.

În primul rând, filmul SF- The Matrix a subliniat încă o dată că rostul blockbusterului este nu doar să angajeze cei mai populari actori şi cei mai tari creatori de efecte speciale, ci să ambaleze totul într-o poveste coerentă, convingătoare şi captivantă.

Citește și: TOP 7 cele mai bune filme cu mafioți în rolurile principale

Alien

Alien este un film științifico-fantastic de groază din 1979 regizat de Ridley Scott și cu Tom Skeritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm și Yaphet Kotto din distribuție. Titlul filmului se referă la principalul antagonist: o creatură extraterestră care ucide echipajul unei nave spațiale.

Alien a avut un succes atât critic cât și comercial primind Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale, Premiile Saturn pentru cel mai bun film științifico-fantastic, cea mai bună regie pentru Scott și cea mai bună actriță secundară – Cartwright. Filmul a mai primit și alte numeroase premii și nominalizări. De la lansarea sa a fost în continuare privit cu multă admirație iar în 2002 a fost inclus și în Registrul Național de Film al Bibliotecii Congresului Statelor Unite ale Americii ca fiind „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”. De asemenea Institutul American de Film a clasat Alien pe locul șapte în topul celor mai bune filme ale genului științifico-fantastic.

Succesul filmului a făcut ca după să apare nenumăroase jocuri și cărți de colorat pe această temă.

The Fifth Element

Filmul SF The Fifth Element este un film scris și regizat de către celebrul Luc Besson. Efectele speciale sunt uimitoare, iar scenariul, cât și distribuția garantează punerea în scenă a unui film de excepție.

Acțiunea se petrece în viitor, la o distanță de 250 de ani. Planeta este amenințată de venirea Răului. În film vei urmări răul și aliatul său, lordul corporativ Zorg, cum plănuiesc distrugerea Pământului.

Numai The Fifth Element (interpretat de Milla Jovovich) poate salva lumea de la cucerire. Aceeași lupta cu Răul are loc la fiecare 500 de ani.