Ionuț Nițulescu Filme & Seriale 23.12.2022 03:09

5 filme bune care au fost inspirate din viața reală

5 filme bune care au fost inspirate din viața reală

Unele dintre cele mai bune filme de la Hollywood sunt inspirate din evenimente reale și povești de viață, unele cu adevărat tragice, în care lupta și rezistența primează. 

Filme inspirate din viața reală

Escape From Alcatraz (1979) – Alcatraz este o închisoare situată în San Francisco Bay, și era cel mai sigur penitenciar în acea vreme. Se credea că este imposibil să evadezi din ea, însă în 1972, trei deținuți au avut o tentativă de succes de a evada. 

Apocalypse Now (1979) – filmul este bazat pe scrierea „Hearth of Darkness” (1899) a lui Joseph Conrad, care la rândul ei este bazate pe evenimente reale din viața autorului. În această peliculă, acțiunea se petrece ăn timpul Războiului din Vietnam, personajul principal fiind Căpitanul Wiilard, jucat de Martin Sheen. Acesta este trimis într-o misiune periculoasă în Cambodgia – asasinarea unui colonel renegat (jucat de Marlon Brando) care se autointitulează un fel de zeu într-un trib local și despre care toată lumea crede că a înnebunit. 

The Imitation Game (2014) – filmul prezintă povestea lui Alan Turing, specializat în computere, care încearcă să descifreze codul Enigma folosit de naziști pentru a-și securiza mesajele transmise în timpul celui de-Al Doilea Rîzboi Mondial. Alan Turing a fost un adevărat geniu, dar oamenii lucrau foarte greu cu el deoarece avea un complex de superioritate. Totuși, pentru a reușit, depășește dificultățile matematice și sociale pe care le întâmpină. 

Citește și: Cele mai bune 5 filme de comedie din toate timpurile. Te poți uita și de 10 ori la ele 

Cele mai reușit filme inspirate din viața reală sunt cele despre război

Lawrence of Arabia (1962) – pelicula prezintă experiențele unui diplomat galez și ofițer militar Thomas Edward Lawrence pe care le trăiește în Peninsula Arabă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Accentul este pus și pe lupta pe care o are cu el însuși pe măsură ce devine din ce în ce mai apropiat de triburile arabe. 

Schindler’s List’ (1993) – pelicula spune povestea lui Oskar Schindler (jucat de Liam Neeson), un om de afaceri nazist care se schimbă radical și reușește să salveze peste 1.000 de evrei în timpul Holocaustului. De asemenea, celebrul comandant nazist și criminal Amon Goeth este jucat de Ralph Fiennes. Filmul a cîștigat premiul Best Director și Best Picture în anul în care a fost lansat.