Ionuț Nițulescu Auto 23.12.2022 05:35

Top 5 cele mai sigure mașini din lume la ora actuală

Top 5 cele mai sigure mașini din lume la ora actuală

Toți cei care își cumpără o mașină nouă vor să aleagă ceva sigur pentru ei și pentru cei dragi, dar nu este întotdeauna ușor să descoperi modele corespunzătoare de mașini.

Iată un top cinci al celor mai sigure mașini din lume la ora actuală, conform statisticilor.

Cele mai sigure mașini pe care le poți conduce

5. Honda Accord

Honda Accord are un interior spațios și de lux, poate fi manevrată ușor și, în plus, are un sistem de economisire a combustibilului.

Modelul Accord a fost considerat „Top Safety Pick” de către IIHS și a primit cea mai mare notă la toate cele șase teste ale organizației, precum și calificativul „superior” pentru protecția împotriva accidentelor frontale. NHTSA a acordat modelului Accord un calificativ general de siguranță de 5/5 stele.

Lista extinsă de caracteristici standard de siguranță a modelului Accord include avertizare de coliziune frontală, frânare automată de urgență, asistență pentru menținerea benzii de circulație, avertizare de încălcare a benzii, recunoașterea semnelor de circulație, sistem de atenuare a drumului, cameră retrovizoare și faruri cu fascicul automat. Dotări disponibile: monitorizarea punctelor oarbe, alerta de trafic, senzori de parcare față și spate și un afișaj de tip head-up.

4. Subaru Impreza

Modelul este spațios, confortabil și are standard all-wheel drive. De asemenea, are transmisie automată și dotări precum: avertizare de coliziune frontală, frânare automată de urgență înainte, asistența de menținere a benzii, avertizare de depășire a benzii și alertă de pornire a vehiculului, care vă avertizează atunci când vehiculul din față începe să se miște după ce a fost oprit. Dotări disponibile: monitorizarea punctelor oarbe, alertă de trafic, frânare automată inversă de urgență și faruri cu fascicul automat.

Citește și: Folii auto autorizate. Unde și cum trebuie să le pui ca să nu încalci Codul Rutier 2020

Subaru Impreza 2020 a fost desemnat Top Safety Pick + de către IIHS. Impreza a obținut calificativul – „cel mai bun” – la toate cele șase teste de accident IIHS și calificativul – „superior” – pentru eficacitatea caracteristicilor de protecție împotriva accidentelor. NHTSA a acordat modelului Impreza 2020 un rating general de siguranță de 5/5 stele.

3. Kia Optima

Optima a obținut o notă de siguranță generală perfectă, de 5/5 stele de la NHTSA, având cele mai bune scoruri în testele de accidente frontale, accidente laterale și rollover. IIHS a acordat modelului Optima cea mai mare notă – „bun” – la toate cele șase categorii de teste de accident și cel mai mare calificativ – „superior” – pentru prevenirea accidentelor frontale.

Modelele standard sunt dotate cu o cameră retrovizoare, asistență pentru menținerea benzii, asistență pentru schimbarea benzii, avertizare pentru depășirea benzii, avertizare de coliziune frontală, frânare automată de urgență înainte, monitorizarea punctelor oarbe, alertă pentru traficul din spate și un monitor care detectează somnolența șoferului. Dotări de siguranță disponibile pentru modelul Optima – farurile adaptive, farurile automate cu fascicul înalt, detectarea pietonilor și o cameră 360 de grad de parcare.

2. Honda Insight

Economia excelentă a combustibilului și o mulțime de caracteristici standard de siguranță și comoditate fac din Honda Insight o alegere foarte bună.

Lista lungă de echipamente de siguranță standard ale Insight include o cameră retrovizoare și monitorizarea somnolenței șoferului, caracteristici de siguranță Honda Sensing, incluzând frânarea pentru atenuarea coliziunii, atenuarea la plecare, recunoașterea semnelor de circulație, avertizare de coliziune frontală, avertizare de depășire a benzii, dar și de menținere. Dotări suplimentare: senzori de parcare și sistemul de monitorizare a punctelor oarbe – Honda LaneWatch.

NHTSA a acordat modelului Insight un scor general de 5/5 stele. IIHS a desemnat modelul Insight Top Safety Pick+ și i-a acordat punctaj maxim la toate testele de siguranță. Această mașină a obținut, de asemenea, cea mai mare notă – „superior” – pentru prevenirea accidentelor din față, iar farurile Insight au primit cea mai mare notă – „bun” – pentru cât de bine iluminează drumul.

1. Toyota Camry, cea mai sigură mașină din lume

Datorită unui scor perfect 5/5 stele la toate cele trei teste de accident efectuate de NHTSA, modelul Camry a obținut și un scor general de 5/5. IIHS a acordat Camry cea mai mare notă – „bun” – la toate cele șase categorii de teste de accident. De asemenea, a obținut cea mai mare notă – „superior” – în prevenirea accidentelor frontale.

Pe lângă o cameră retrovizoare standard, toate versiunile Camry beneficiază de asistență a șoferului Toyota Safety Sense-P. Acest pachet include avertizarea de depășire a benzii, asistența de menținere a benzii, avertismentul de coliziune frontală, frânarea automată de urgență înainte, detectarea pietonilor și farurile cu fascicul automat. Alte dotări: un sistem complex de camere pentru parcare, monitorizarea punctelor oarbe, alertă de trafic în spate și frânare automată inversă de urgență.