Ionuț Nițulescu Știri 23.12.2022 08:09

Top 5 cei mai inteligenți oameni din istorie

Top 5 cei mai inteligenți oameni din istorie

Când te gândeși la minți sclipitoare ale istoriei, primul nume care îți vine în minte este Albert Einstein. Vei fi surprins să descoperi că în celebrul fizician nu este cel mai inteligent om din istorie, așa cum probabil te-ai aștepta.

Iată o listă cu top 5 cei mai inteligenți oameni din istorie, care au adus contribuții esențiale în domeniile lor de expertiză.

Mințile sclipitoare ale lumii

5. Pe ultimul loc în lista noastră este James Maxwell, fizician și matematician scoțian, un predecesor al teoriilor lui Einstein. Este cunoscut pentru formularea teoriei clasice de radiații electromagnetice și este cel care a pus bazele teoriei cuantice. Se spune că avea un IQ între 190 şi 205.

4. Celebrul fizician și matematician englez Isaac Newton ocupă locul 4 în clasamentul celor mai inteligenți oameni din istorie. Famios pentru legea gravitației, acesta este considerat unul dintre cei mai mari oameni de știință care au trăit vreodată. Se estimează că avea un IQ cuprins între 190 și 200.

Einstein nu este cel mai inteligent om din istorie

3. Leonadro da Vinci este mult mai mult decât pictorul renascentist care a realizat celebra Mona Lisa. A fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. Cel mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene, Leonardo da Vinci și-a imaginat elicoptere înainte ca acestea să fie inventate.

Citește și: Testul care dovedește că ai inteligență emoțională. Nu toți îl pot trece

Pe lângă mașinile de zburat, Leonadro da Vinci a conceput un tanc, o mașină de socotit și multe altele. Din păcate, puține din invențiile sale au putut fi puse în practică. Poate fi considerată persoana cu cele mai multe talente care a trăit vreodată. Ar fi avut un IQ cuprins între 180 și 2020.

2. Albert Einstein este recunoscut pentru mintea lui strălucită. Se pare că cel care a pus bazele teoriei relativității este al doilea cel mai inteligent oameni. Se estimează că recunoscutul fizician avea un IQ cuprins între 160 și 225.

1. Cel mai inteligent om din istorie este e Johann Goethe. Acesta a creat prima teorie a evoluţiei, a pus bazele chimiei şi a fost un geniu literal, creator al operei „Faust”. Albert Einstein îl considera „ultimul om din lume care știe totul”. Se spune că Goethe ar fi avut unul dintre cele mai mari IQ-uri din istorie, cuprins între 210 și 225.