Gabriela Dinu Utile 10.03.2023 10:42

TOP 13 locuri de pescuit din apropierea Bucureștiului

TOP 13 locuri de pescuit din apropierea Bucureștiului

În jurul Bucureştiului există numeroase locuri în care pescarii pasionaţi pot merge la pescuit. Sunt bălţi unde se poate merge gratuit, dar şi locuri în care accesul este contra-cost.

În cazul bălţilor de pescuit fără plată, accesul se face cu o singură condiţie, acela de a deţine un permis de pescuit ANPA 2021, iar prin simpla accesare a site-ul instituţiei, puteţi vedea lista completă a apelor publice şi gratuite unde puteţi merge la peşte.

Cele mai tari locuri de pescuit de lângă Bucureşti

Pe lângă Bucureşti există şi locaţii de pescuit unde puteţi rămâne şi peste noapte, ce au unităţi de cazare disponibile. Aici puteţi merge şi alături de familie, căci au inclusiv locuri de joacă, plus diverse activităţi pentru copii, precum echitaţie şi alte lucruri interactive.

Locaţiile de acest gen sunt puţin mai scumpe, însă trebuie să ţineţi cont şi de confortul pe care vi-l oferă, precum şi de utilităţile la care aveţi acces, precum apa caldă, cabinele de duş, aerul condiţionat, internet, ori piscină, care pot face din escapada ta la peşte o vacanţă de neuitat pentru familie.

Una dintre bălţile de acest gen este cea de la Solacolu, din comuna Săruleşti. Aici sunt disponibile 8 căsuţe de cazare şi patru camere, utilate complet cu TV, chicinetă, frigider, cuptor cu microunde, plită electrică şi veselă. Pentru cei care vor să pescuiască aici, ei bine, trebuie să ştie că există crap şi cteno încă din 2009 şi balta este populată anual. Tariful pentru pescuit simplu este de 70 lei pentru 12 ore şi 140 de lei pentru 24 de ore, iar cazările se plătesc separat.

Balta de pescuit Laguna Verde este localizată în Baloteşti-Fieni şi oferă posibilitatea cazării în căsuţe cu pontoane sau vile, pe marginea lacului. Preţul pentru pescuit este între 310 şi 400 de lei pentru 24 de ore. Tot aici se pot lua şi lecţii de pescuit.

Balta de pescuit de la Gruiu este situată în şoseaua Bucureşti-Olteniţa, a fost înfiinţată în 2014 şi este perfectă pentru familiile cu copii, deoarece pune la dispoziţie o fermă de animale speciale pentru ei. Cabanele sunt locuibile, au un spaţiu de 49 mp şi se închiriază în regim hotelier normal. Taxa de pescuit este doar 50 de lei.

Alte bălţi contra-cost cunoscute din jurul Bucureştiului sunt cele de la Corbeanca, Griviţa, Băneasa, Herăstrău, Lacul Cetariu, Lacul Sacosu Turcesc, Doripescu, Lacul Dyno Lake, Lacul Floarea Popeştiului.