Gabriela Dinu Știri 22.06.2022 11:36

Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul de Geografie. BAC 2022

Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul de Geografie. BAC 2022

Examenul de Bacalaureat continuă şi astăzi prin proba la alegere. În continuare, vom vorbi despre cea de Geografie, pentru elevii care şi-au ales această opţiune atunci când s-au înscris în examenul de Bacalaureat.

Subiectele care au picat în acest an vor fi disponibile în cel mai scurt timp pe Ştiri Directe, după ce Ministerul Educaţiei le va publica pe site-ul oficial, edu.ro.

Ce s-a dat la BAC la Geografie, în 2022?

Elevii şi profesorii se aşteaptă la subiecte mai prietenoase în acest an, având în vedere că şi subiectele de la simulare au fost relativ uşor de abordat. Desigur, pentru nota 10 elevii au mult de scris şi au nevoie de toată informaţia sintetizată, dar noi vorbim despre nota minimă de trecere, care se pare că s-ar lua mult mai uşor de acum.

Vedem după ce vor apărea subiectele cât de adevărat este acest zvon, însă ţinând cont de subiectele care s-au dat la simularea din primăvară şi rata de promovabilitate, ne putem aştepta la asta. Ştiri Directe va publica atât subiectele la examenul de Bacalureat, cât şi baremele de corectare, pentru ca elevii să îşi poată calcula, cu estimaţie, eventuala notă.

Acest lucru este valabil pentru toate probele de la Bacalaureat, inclusiv Fizică, Chimie, Informatică, Economie sau Logică.

Citeşte şi:

Barem Bacalaureat 2022, la Istorie. Cum se rezolvau subiectele
Barem Bacalaureat 2022, la Matematică. Cum se rezolvau exercițiile și problemele la BAC 2022

Ultima probă din cadrul acestei sesiuni de Bacalaureat este cea de Limba maternă, pe care o vor susţine doar elevii de o altă naţionalitate, care învaţă în România.

După aceea, elevii nu mai au altceva de făcut decât să îşi aştepte rezultatele. Parţialele vor fi gata pe 27 iunie, se vor depune contestaţii până la ora 18:00, iar acestea vor fi soluţionate până pe cel târziu 30 iunie. Pe 1 iulie vor fi disponibile rezultatele finale ale examenului de Bacalureat, sesiunea din iulie 2022.