Gabriela Dinu Știri 21.06.2022 14:57

Barem Bacalaureat 2022, la Istorie. Cum se rezolvau subiectele

Barem Bacalaureat 2022, la Istorie. Cum se rezolvau subiectele

Baremul de corectare pentru subiectele care s-au dat astăzi la proba de Istorie vor fi disponibile pe Ştiri Directe odată ce Ministerul Educaţiei le va face publice.

Aceasta este una dintre cele două probe obligatorii, pe lângă cea de Matematică. Înainte de a susţine examenul propriu zis, elevii şi-au putut pune la încercare cunoştinţele rezolvând subiectele care s-au dat la Istorie, la simulare.

Baremul de corectare la examenul de Istorie poate fi accesat AICI, începând cu ora 15:00.

Ce a picat la BAC la Istorie? Subiecte complete şi barem de rezolvare pentru nota 10

Vezi AICI ce subiecte au picat la proba de Istorie, din cadrul examenului de Bacalaureat 2022.

Rata de promovabilitate la simularea de BAC a fost în creştere faţă de rezultatele care s-au obţinut în 2021 la examenele propriu zise, ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca pe elevi să îi aştepte un examen la Bac mai prietenos.

Spunem asta deoarece întotdeauna subiectele de la examenul de Bacalaureat au fost în oglindă cu cele care s-au dat la simulare. La Evalurea Naţională, acolo unde absolvenţii clasei a VIII-a încă aşteaptă rezultatele, se aşteaptă o rată de promovare cu mult peste cea de anul trecut, având în vedere dificultatea subiectelor care, conform specialiştilor, a fost una redusă.

Citeşte şi:

Barem Bacalaureat 2022, la Limba şi literatura română. Ce trebuia să scrii pentru nota 10 BAC
Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul de Limba şi literatura română. BAC 2022

După proba obligatorie de Istorie sau Matematică, elevii vor avea proba la alegere. Şi mai există o ultimă probă, pentru elevii de o altă naţionalitate, care vor da examenul la Limba maternă.

Pe 27 iunie vor apărea primele rezultate, în mod anonim, după cum a decis Ministerul Educaţiei în 2021. Elevii au primit încă de la prima probă, cea de Limba şi literatura română, un cod unic pe baza căruia îşi vor putea verifica notele obţinute pe edu.ro, fără să li se dezvăluie identitatea. În aceeaşi zi, până la ora 18:00, aceştia vor putea depune contestaţii, în cazul în care vor considera că este nevoie, iar acestea vor fi soluţionate până pe 30 iunie.

Pe 1 iulie 2022 vor fi disponibile şi rezultatele finale pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea din iulie 2022.