Ioana Filipescu Sport 24.04.2022 11:06

Simona Halep: CV, Biografie, vârstă, înălțime, greutate, avere, familie

Simona Halep: CV, Biografie, vârstă, înălțime, greutate, avere, familie

Simona Halep a dominat, de departe, sportul românesc din ultimii zece ani. A atins primul loc în clasamentul WTA în două rânduri, a ținut prima poziție timp de 64 de săptămâni, fiind a zecea din istoria tenisului în privința longivității ca lider al circuitului.

Și bani. O grămadă de bani a câștigat jucătoarea de tenis născută în Constanța și care și-a sacrificat, practic, copilăria pentru a face cu adevărat performanță.

Simona Halep: Biografie, titluri câștigate

Simona Halep și-a atins țintele pe care le visa din copilărie, de când a luat racheta în mână: să devină o mare jucpătoare și să se impună într-un turneu de Grand Slam! Avea s-o facă de două ori, la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019). Nu înainte de a pierde, anterior, trei finale, două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018).

Se poate mândri și cu faptul că s-a aflat pe primul loc WTA în două rânduri, între 2017 și 2019.

De-a lungul carierei a câștigat 23 de titluri WTA la simplu și a disputat 18 finale, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României.

A fost desemnată „Jucătoarea Anului 2018” de WTA, „Cea Mai Populară Jucătoare” în 2014 și 2015, „Favorita Fanilor” la simplu în 2017, 2018 și 2019.

Acum, Simona Halep ocupă poziția 20 WTA.

Simona Halep a câștigat două Grand Slamuri și s-a clasat pe prima poziție WTA vreme de 64 de săptămâni

Simona Halep: avere, bani din tenis

Simona Halep a câștigat, din tenis, peste 38 de milioane de dolari, fiind clasată pe locul al 4-lea all-time, după surorile Williams și Maria Șarapova.

În Top 300 cei mai bogați români, întocmit de revista Capital pentru 2021, Simona Halep figura cu o avere estimată la 46-50 de milioane de euro.

Jucătoarea de tenis ocupă locul 146 în această ierarhie, iar banii au fost câștigați în special din sport, dar și din afaceri imobiliare.

Date Biografice Simona Halep: înălțime, greutate

Nume complet: Simona Halep
Data naşterii: 27 septembrie 1991
Vârstă: 30 de ani
Locul naşterii: Constanța
Soț: Toni Iuruc
Greutate: 60 kg
Înălţime: 1,68 m

Simona Halep s-a măritat cu Toni Iuruc anul trecut

Simona Halep: familie

Simona Halep devenea soția lui Toni Iuruc (43 de ani) anul trecut, pe 15 septembrie, cununia civilă având loc la Constanța. Cununia religioasă a fost programată pentru anul acesta, dar o dată exactă nu este, încă, stabilită.

Cine este Toni Iuruc, ”alesul” Simonei? Toni a pornit devreme pe ”drumul afacerilor”, de aceea a ajuns să facă o avere consistentă până la această vârstă.

Este un milionar machedon care are mai multe afaceri în România. Acesta deține nu mai puțin de șase firme. În 2002, în colaborare cu alți trei parteneri, a înființat agenția full service AdVenture care s-a ocupat de prima campanie a lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei, din 2008.

De altfel, firma l-a avut client pe ex-edilul Bucureștiului și în următoarele campanii.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Răzvan Fodor
Gina Pistol
Cătălin Scărlătescu