Ionuț Nițulescu Retete 22.12.2022 13:18

Ardei umpluți cu varză pentru la iarnă. Iată rețeta pe care o făcea bunica pe timpuri

Ardei umpluți cu varză pentru la iarnă. Iată rețeta pe care o făcea bunica pe timpuri

Omul gospodar își face iarna car și vara pune murături. E bine să ne pregătim din timp dacă vrem să avem de toate în cămară la iarnă. Iar pe lângă gemurile și dulcețurile de sezon, trebuie neapărat să avem ce pune pe masă lângă o friptură. Iată o rețetă de ardei umpluți cu varză. Naturală, fără conservanți, exact așa cum o facea bunica pe timpuri.

Această rețetă de ardei umpluți cu varză în saramură este una simplă, cu puțin ingrediente și care nu necesită mult timp de pregătire. Nu e nevoie să fii as în bucătărie, la cât e de ușoară. Îți va ieși garantat!

Pentru un borcan de cinci litri, ai nevoie de următoarele ingrediente. Bineînțeles, puteți adăuga orice alte condimente sau rădăcinoase vă plac:
– 1 kg de ardei
– o varză (depinde cât e de mare)
– sare pentru murături
– cimbru și mărar uscat
– foi de dafin
– 2 rădăcini de hrean
– piper boabe
– apă

Cum pui ardei cu varză pentru iarnă

Avem toate ingredientele pregătite, așa că nu ne rămâne decât să ne apucăm de treabă. Varza se pregătește exact ca la salată. Adică trebuie tăiată fâșii cât mai subțiri și frecată bine cu sare până se înmoaie. Adăugați cimbru și mărar și lăsați-o să se odihnească cam jumătate de oră, timp în care ne vom ocupa de ardei.

Îi spălăm bine, le scoatem semințele și îi lăsăm la scurs cu fața în jos. Când s-au zvântat, începem să îi umplem cu varza. Îndesați bine ca să nu iasă.

Citește și: Rețeta pentru zacuscă de fasole. Cum se prepară și ce ingrediente îți trebuie

Așezați ardeii în borcan cu gura în sus sau culcați. Puteți adăuga un strat de ardei, unul de frunze ca să nu se ridice. Sau așa cum vreți. Nu uitați de foile de dafin, hrean și boabele de piper.

Într-o oală puneți în jur de 2.5 – 3 litri de apă, 40 de grame de sare pentru fiecare litru de apă. Fierbeți saramura și lăsați-o să se răcească, apoi turnați amestecul peste ardei.