>
Românii sunt amatori de dulciuri…de deseturi, dar nu numai că sunt amatori, dar sunt și pricepuț în a le face. De la cozonaci, la papanași, la plăcinte care mai de care sau la…clătite, gospodinele, dar și „gospodinii” au rețete senzaționale. Ce ziceți de o rețetă de clătite cu brânză la cuptor? Vă cam plouă-n gură, așa-i? Să lăsăm vorba și să ne apucăm de treabă că în 45 de minute ar trebui să le avem gata!
E foarte important să avem la îndemână toate ingredientele și să respectăm cantitatea recomandată pentru a fi siguri că vom obține rezultatul dorit. În cazul în care ești un bucătar bun, atunci maximum 45 de minute ar trebui să ai preparatul gata. În cazul în care abia acum descoperi tainele gătitului și ești nou-venit în bucătărie, nu ar trebui să dureze mai multe de 60-75 de minute aventura ta pentru clătitele cu brânză la cuptor.
Întâi ne ocupăm de compoziția aluatului, pentru care avem nevoie de următoarele ingrediente:
Zahărul, ouăle și sarea se bat cu mixerul. Ulterior se adaugă și celelalte ingrediente. În ordine, ulei, iarut, lapte, făină, esență de vanilie. E bine să știi că e nevoie ca, în final, compoziția ta să fie fluidă. Atenție! sigur știi cum e compoziția clătitelor normale, ei bine, pentru acest gen de clătite compoziția trebuie să fie un pic mai groasă decât a celor normale.
În continuare, se coc clătitele într-o tigaie cu puțin ulei (pe ambele părți, ai ghicit!). După coacere le scoatem și le lăsăm un pic să se odihnească, timp în care ne ocupăm de umplutură. Pentru aceasta avem nevoie de următoarele:
Se folosește din nou mixerul și se amestecă brânza de vaci, esența de rom, iar ulterior se adaugă gălbenușul. Și-am ajuns înainte de ultimilor pas. Se iau clătitele, fie întregi, fie tăiate în jumătate. Se ung cu umplutura pe bază de brânză de vaci și se rulează. Acum se așează într-un vas termoizolant, care, în prealabil a fost uns cu unt și se pun la cuptorul încins la 180 de grade pentru 15 minute. Presărați zahăr pudră pe deasupra și…poftă bună!