Victor Dragodan Vedete 23.12.2022 09:43

Ce proprietăți are, de fapt, Regele Charles în România și cât valorează acestea

Ce proprietăți are, de fapt, Regele Charles în România și cât valorează acestea

Regele Charles s-a îndrăgostit iremediabil de România, despre care spune că „îți hrănește sufletul și inima”.

Moștenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este un mare iubitor al tradițiilor românești și al frumuseții Transilvaniei, încă de la prima sa vizită în țara noastră, ce a avut loc în 1998. De atunci, revine constant în satele transilvănene, iar localnicii îl simt aproape de sufletul lor.

Regele Charles deține în Romînia mai multe proprietăți, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Viscri, satul care l-a fermecat pe Regele Charles

Cea mai cunoscută este casa din Viscri, din județul Brașov. Casele vechi de sute de ani, drumul prăfuit, colinele și pajiștile verzi, alături de și cetatea splendidă, l-au făcut pe RegeleCharles să își cumpere o casă aici, contribuind astfel de dezvoltarea satului și turismului.

Tot mai mulți curioși vin să vadă satul care l-a fermecat pe Regele Marii Britanii.

„Ce îmi place la România este caracterul său atemporal, remarcabil, desprins parcă din poveştile copilăriei. Ca o întoarcere în timp”, a declarat acesta într0una dintre vizitele sale.

O casă săseasă în satul Viscri se vinde cu 26.000 de euro, însă prețurile ajung și la 49.000. În acest preţ mai intră şi o şură, două magazii, un garaj, curtea şi grădina. Cazarea în această zonă poate ajunge și la 100 euro pe noapte / cameră.

Citește și: Cinci locuri din România pe care să le vezi măcar o dată în viață

Casa din Viscri este cea mai cunoscută, însă nu prima achiziție a Regeleui În 2003 a făcut prima achiziție în satul Breb, județul Maramureș. A achizițioinat o casă veche, pe care a recondiționat-o cu materiale tradiționale, încercând asftel să păstreze autenticitatea acestora. Tot la Breb a strămutat alte trei case din lemn pe care le-a cumpărat din zonă.

Nu a făcut niciodată vreo declarație publică în legătură cu proprietățile pe care le deține în România, însă se știe că pe lângă cele patru case din Breb și casa din Viscri, Regele Charles a mai cumpărat alte patru case în satul Valea Zălanului din Covasna și Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Casa Regeleui Charles din Valea Zălanului, în topul Vanity Fair

Vanity Fair a inclus una dintre proprietățile din Valea Zălanului în topul celor mai frumoase proprietăți private din lume.

“Pășunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european și mondial. N-am mai văzut ceva asemănător, n-a mai rămas așa ceva nicăieri. Sunt o bijuterie din coroana României. Poate oamenii nu văd asta, dar România este o țară minunată”, a spus Regele Charles în documentarul Wild Carpathia.