Gabriela Dinu Vedete 29.05.2022 13:34

Charles Prinț de Wales: CV, biografie, înălțime, avere, proprietăți în România, familie

Charles Prinț de Wales: CV, biografie, înălțime, avere, proprietăți în România, familie

Charles de Wales s-a născut pe 14 noiembrie 1948 la Londra şi este actualul prinţ de Wales şi moştenitor al tronului Regatului Unit al Marii Britanii. Numele său complet este Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor şi este fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit şi al Prinţului Philip, Ducele de Edinburgh.

Totodată, Charles este Duce de Cornwall şi Duce de Rothesay, iar în cazul în care va fi numit rege, atunci numele său va fi de Chalres al III-lea.

Ce studii are Charles Prinț de Wales?

Charles a studiat la Cheam şi Gordstiun, asemenea tatălui său, şi a continuat să înveţe la Geelong Grammar School din Australia. A fost în Marina Regală în perioada 1971 – 1976 şi din 1981 s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer. Au făcut împreună doi copii, Prinţul William, Ducele de Cambridge şi Prinţul Harry de Wales.

La 15 ani distanţă de nuntă, Diana a anunţat că soţul său ar fi avut o aventură cu Camilla Parker Bowles şi cei doi au divorţat. Un an mai târziu, prinţesa Diana murea într-un bizar accident de maşină.

În 2005, prinţul Charles se căsătorea chiar cu cea cu care i-ar fi fost infidel Dianei pe timpul căsătoriei lor, Camilla, iar aceasta din urmă a primit titlul de Ducesă de Cornwall.

Date Biografice Charles Prinț de Wales: înălțime, greutate

Nume complet: Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor
Data naşterii: 14 noiembrie 1948
Locul naşterii: Londra
Parteneră: Camilla Parker, Ducesă de Cornwall
Greutate: 75 kg
Înălţime: 1,80 m

Detalii despre averea exactă a prinţului nu se ştiu, căci asemenea secrete care ţin de Casa Regală nu sunt împărtăşite, iar speculaţiile îşi fac întotdeauna loc, într-un mod eronat.

Puţini ştiu că prinţul Charles are o mulţime de proprietăţi în România. Mai exact, 10 la număr. Este patronul fundaţiei Mihai Eminescu Trust şi prin intermediul ei le-a achiziţionat pe toate: Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

Părintele Calistrat
Killa Fonic
Fane Văncică
Andrei Hrebenciuc