Gabriela Dinu Trending 14.09.2023 11:36

Charles al III-lea, Regele Angliei: CV, biografie, avere, proprietăți în România, familie

Charles al III-lea, Regele Angliei: CV, biografie, avere, proprietăți în România, familie

Charles de Wales s-a născut pe 14 noiembrie 1948 la Londra şi a devenit regele Marii Britanii, după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, în data de 08.09.2022. Numele său complet este Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor şi este fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit şi al Prinţului Philip, Ducele de Edinburgh.

Totodată, Charles este Duce de Cornwall şi Duce de Rothesay, iar de când a devenit rege numele său este Chalres al III-lea.

Ce studii are Charles Regele Angliei?

Charles a studiat la Cheam şi Gordstiun, asemenea tatălui său, şi a continuat să înveţe la Geelong Grammar School din Australia. A fost în Marina Regală în perioada 1971 – 1976 şi din 1981 s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer. Au făcut împreună doi copii, Prinţul William, Ducele de Cambridge şi Prinţul Harry de Wales.

La 15 ani distanţă de nuntă, Diana a anunţat că soţul său ar fi avut o aventură cu Camilla Parker Bowles şi cei doi au divorţat. Un an mai târziu, prinţesa Diana murea într-un bizar accident de maşină.

În 2005, prinţul Charles se căsătorea chiar cu cea cu care i-ar fi fost infidel Dianei pe timpul căsătoriei lor, Camilla, iar aceasta din urmă a primit titlul de Ducesă de Cornwall.

Date Biografice Charles Regele Angliei: înălțime, greutate

Nume complet: Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor
Data naşterii: 14 noiembrie 1948
Locul naşterii: Londra
Parteneră: Camilla Parker, Ducesă de Cornwall
Greutate: 75 kg
Înălţime: 1,80 m

Detalii despre averea exactă a prinţului nu se ştiu, căci asemenea secrete care ţin de Casa Regală nu sunt împărtăşite, iar speculaţiile îşi fac întotdeauna loc, într-un mod eronat.

Puţini ştiu că prinţul Charles are o mulţime de proprietăţi în România. Mai exact, 10 la număr. Este patronul fundaţiei Mihai Eminescu Trust şi prin intermediul ei le-a achiziţionat pe toate: Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

Părintele Calistrat
Killa Fonic
Fane Văncică
Andrei Hrebenciuc