Ionuț Nițulescu Vremea ANM 23.08.2022 09:16

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 17 – 23 august. Cum va fi vremea la mare și la munte

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 17 - 23 august. Cum va fi vremea la mare și la munte

Meteorologii au făcut anunțul despre temperaturile care ne așteaptă în săptămâna 17 – 23 august. Administratia Meteorologică din România susține că vremea din perioada următoare va fi una în limitele normale specifice pentru această perioadă.

Temperaturi normale pentru această perioadă

Vremea va rămâne caldă și în săptămâna 17 – 23 august, după cum spun meteorologii de la ANM. Temperatura aerului va rămâne ridicată, dar nu mai mare decât limitele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, mai ales în zonele extracarpatice, excepție făcând zonele de munte, unde ploile se pot semnala într-o tendință spre excedent.

La mare, vremea va fi călduroasă în intervalul 17-23 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 31 de grade, apoi regim termic diurn va marca o ușoară scădere și va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 28-29 de grade.  În Muntenia temperaturile vor fi în creştere treptată în primele zile ale perioadei de prognoză, iar pe 21 – 22 august vremea va deveni călduroasă şi se vor atinge, în medie, 32 de grade la valorile maxime diurne şi 18 grade la cele minime nocturne. Va urma o răcorire ce va determina, pe 21 august, maxime termice de 26 de grade și minime ce vor scădea spre 14 grade, pentru ca apoi vremea să se încălzească din nou.

Citește și: Ce rase de cai românești există și astăzi și cât costă un exemplar

Vremea la munte în săptămâna 17 – 23 august

Între 13 și 18 august, temperatura aerului, atât cea diurnă cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 20…21 de grade, iar a celor minime va fi de 11..12 grade. Începând cu ziua de 19 august și până la sfârșitul perioadei de prognoză mediile termice vor marca o scădere ușoară, cele diurne se vor menține în jurul valorii de 18 grade, iar cele nocturne în jur de 10 grade.

Valorile medii minime vor varia între 10 şi 14 grade până pe 23 august, apoi se vor menţine relativ staţionare, în jurul a 12 grade.