Ionita Raluca Utile 23.12.2021 08:11

Temperatura apei mării la Mamaia, Vama Veche, Costinești și Eforie, în săptămâna 17-23 august

Temperatura apei mării la Mamaia, Vama Veche, Costinești și Eforie, în săptămâna 17-23 august

Apa mării se menține caldă pe litoralul românesc și în penultima săptămână de vară. În cele mai căutate stațiuni, Mamaia, Vama Veche, Costinești și Eforie, temperatura va fi ideală pentru această perioadă.

Temperatura apei mării în săptămâna 17-23 august

Vara se apropie de final, cel puțin din punct de vedere calendaristic, iar cei care nu și-au planificat încă un concediu la malul mării mai au la dispoziție câteva săptămâni pentru a face acest lucru. Toamna nu dă semne că și-ar intra în drepturi, așa că puteți profita în continuare de vremea frumoasă și de apa caldă a mării.

În Mamaia, una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc, temperatura apei mării va fi ideală și săptămâna viitoare. Luni va avea 25 de grade, iar în aer nu se vor resimți mai mult de 26 de grade. Marți va fi o idee mai cald, 27 de grade, iar apa mării va rămâne la 25 de grade.

Mijlocul săptămânii aduce o vreme ideală pentru plajă, 28 de grade miercuri și 27 joi. Temperatura apei mării va oscila între 24 și 25 de grade. Nici în Vama Veche, o altă stațiune preferată de români, lucrurile nu stau prea diferit. Săptămâna începe cu temperaturi de 27 de grade, iar apa se menține la 25 de grade. Miercuri și joi termometrele vor arăta 28 de grade, în timp ce marea va rămâne la fel de caldă ca în primele zile ale săptămânii.

Temperaturi puțin mai ridicate vor fi la Costinești și Eforie. Chiar dacă luni vor fi 26 de grade în Costinești, de marți încolo vremea se va încălzi destul de mult. 29 de grade vor fi în termometre în următoarele zile ale săptămânii. În schimb, apa mării va avea aceeași temperatură ca și în celelalte stațiuni, 25 de grade.

În Eforie, săptămâna începe cu 27 de grade și temperatura va crește în fiecare zi. Astfel, marți vor fi 28 de grade, iar miercuri și joi 29. Și aici apa va fi perfectă: 24-25 de grade.

Week-end călduros pe litoralul românesc

Week-end-ul va aduce o vreme foarte caldă la malul mării. Temperaturile vor crește simțitor începând de vineri. În Mamaia vor fi 30 de grade, la fel ca și în Vama Veche. În Eforie termometrele vor arăta vineri 31 de grade, iar în Costinești va fi și mai cald, 32 de grade. Apa se menține la 25 de grade în toate stațiunile.

Prima zi de week-end poate aduce ceva precipitații în Mamaia, dar va fi cald, 30-31 de grade. Duminică soarele va străluci puternic și vor fi 31 de grade la umbră. Marea va fi în continuare caldă, 25 de grade. În Vama Veche temperaturile vor fi și mai ridicate, 34-35 de grade sâmbătă și 32 duminică. Apa mării nu își va schimba temperatura.

Cei care își vor petrece week-end-ul în Costinești vor avea parte, de asemenea, de vreme caniculară. Vor fi 34 de grade sâmbătă și 32-33 de grade duminică. Marea va fi perfectă pentru a vă răcori puțin: 24-25 de grade.

În ceea ce privește vremea în Eforie, aici va fi o idee mai răcoare. 30 de grade sâmbătă și 31 în ultima zi a săptămânii. Ca și în restul stațiunilor, Marea Neagră se va menține la 24-25 de grade.