>
Există câteva prăjituri care îți aduc aminte de copilărie. Te reîntorci în trecut de fiecare dată când le simți gustul, iar prăjitura Albă ca Zăpada este probabil una dintre ele. Iată cum o pregătești ca să aibă gust ca cea pregătită de mamele sau bunicile noastre.
Dacă nu ați încercat-o până acum, trebuie neapărat să o faceți. Este o prăjitură cu foi fragede și gust fin de lămâie, ce se găsește pe mesele românilor în special de sărbători. Pe lângă gustul deosebit, aspectul îi va ademeni pe invitați, cu siguranță.
Prăjitura se face usor și repede. Cel mai mult dureaza întinsul foilor, însă rezultatul merită din plin. Foile se topesc în gură, iar crema este fină și aromată.
Pentru prăjitura Albă ca Zăpada avem nevoie de următoarele ingrediente:
– 10 linguri lapte
– 10 linguri zahăr
– 10 linguri ulei
– 2 ouă
– 1 linguriță rasă de amoniac sau de bicarbonat de sodiu
– un praf de sare
– 500-550 g de făină
Pregătim ingredientele și ne apucăm de foi. Punem într-un bol ouăle, zahărul, laptele și uleiul, apoi amestecăm bine cu ajutorul unui tel, astfel încât zahărul să fie cât mai bine topit. Adugăm sarea, apoi adăugăm și amoniacul stins cu puțină lămâie sau oțet. În cele din urmă se adaugă făina, puțin câte puțin. Amestecăm pânâ când se obține un aluat pe care îl putem frământa cu mâna.
Încearcă și prăjitura Snickers. Desertul important de la americani pe care vei ajunge să-l faci săptămânal
Aluatul obținut astfel se împarte în trei. Întindem fiecare bucată cu ajutorul unui făcăleț până când foile devin subțiri, ca cel pentru tăiței. Faceți în aluat mici înțepături cu furculița pentru a nu se umfla.
Foile se pun la copt pe fundul unei tăvi, la foc mic, până când se întăresc. Dacă foile sunt subțiri, nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute. Aveți grijă, foile nu trebuie să fie rumene.
Iată cum pregătești o cremă fină și delicioasă pentru Albă ca Zăpada. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 200 g unt
– 8 linguri faină
– 6 linguri zahăr
– 1 litru lapte
– coaja de la o lămâie
– sucul de la 1/2 de lămâie
– 1 esență de vanilie
Într-o oală punem făina, zahărul și coaja de lămâie, peste care adugăm laptele puțin câte puțin, până când obținem o cremă, apoi adăugăm și esența de vanilie. Punem compoziția la foc mediu și amestecăm continuu cu un tel, până când se îngroașă. Se lasă pe foc aproximativ 15 minute. Când este gata, adăugăm zeama de lămâie.
Pont! Dacă nu vi se îngroașă crema, mai dizolvați două linguri de făină în apă rece și adăugați compoziția.
Lăsăm crema să ajungă la temperatura camerei, pentru a putea amesteca untul. Se amestecă totul cu un mixer până când obținem o cremă fină.
Întindem crema peste cele trei foi uniform. Pe ultima foaie am adăugat crema și fulgi de cocos. Puteți adăuga orice altceva vă place. Înainte să o serviți, lăsați crema la frigider peste noapte.