Gabriela Dinu Știri 23.10.2021 20:22

Petronela Rotar: CV, salariu, vârstă, înălțime, greutate, avere, cărți scrise, familie

Petronela Rotar: CV, salariu, vârstă, înălțime, greutate, avere, cărți scrise, familie

Petronela Rotar este o scriitoare din noua generaţie din România. S-a născut lângă Braşov şi a făcut naveta în oral pentru studii, atât în şcoala generală, cât şi în liceu.

A fost pasionată de scris încă de pe vremea când era elevă, a scris poezii şi câteva dintre acestea chiar i-au fost publicate în revista literară a şcolii.

Cine este, de fapt, Petronela Rotar?

„Am știut că vreau să fiu scriitoare de foarte, foarte mică. Practic, abia învățasem să scriu și deja voiam să fiu publicată, trimiteam poezii la revistele de șoimi ai patriei și pioneri din vremea aia. Mama îmi explica de fiecare dată că nu se publică decît poezii patriotice, așa că la un moment dat am scris chiar o poezie patriotică (ceva cu țara dacă îmi amintesc bine) special pentru asta, dar nu îmi amintesc să fi fost publicată undeva. Însă mereu visul meu a fost același: să fiu scriitoare”, povesteşte Petronela Rotar în prezent.

Primele joburi au fost în presă, ca reporter, editor sau prezentator TV pentru staţiile locale din Braşov ale posturilor Pro TV, Antena 1 sau Realitatea TV. S-a înscris la Facultatea de Litere, dar nu a apucat să o finalizeze pentru că s-a gândit că nu i se potriveşte. Aşa că a mai încercat şi la Facultatea de Sociologie, însă în cele din urmă nici aceasta nu i-a fost pe plac.

Date Biografice Petronela Rotar: înălțime, greutate

Nume complet: Rotar Petronela
Data naşterii: 1977
Locul naşterii: Braşov
Partener: căsătorit
Greutate: 65 kg
Înălţime: 1,70 m

A finalizat ulterior Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, pe care a „sfinţit-o” cu un masterat în Psihologie Clinică şi Consiliere Psihologică la Universitatea Spiru Haret, din Bucureşti. Este scriitoare şi deţine un blog. Când nu scrie cărţi sau pentru propriul site, Petronela Rotar îşi publică gândurile pe Tiuk sau Catchy.

Petronela Rotar este căsătorită pentru a treia oară, după cum povestea şi ea, ultima dată şi-a pus pirostriile în 2016, chiar în ziua în care a împlinit 39 de ani. Are doi copii, despre care nu i-a plăcut niciodată să vorbească. Şi asta pentru că familia pentru ea e sfântă şi a ţinut-o departe de ochii curioşilor.

Până în prezent, Petronela Rotar a publicat următoarele cărţi: „O să mă ştii de undeva”, „Orbi”, „Alive”, „Sfârşitul nopţii”, „Efectul pervers”, „Privind înăuntru”, „Ajută-mă să nu dispar”.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Luis Stan
Laura Ştefănuţ
Diana Şoşoacă
Ruxi Roxana