Ioana Filipescu Știri 22.04.2022 21:00

Neslihan Atagul: CV, Biografie, vârstă, înălțime, afaceri, avere, familie, filmografie

Neslihan Atagul: CV, Biografie, vârstă, înălțime, afaceri, avere, familie, filmografie

Neslihan Atagul, celebra artistă turcoaică, a fost atrasă ca un magnet de camerele de luat vederi chiar de la 14 ani. Avea să urmeze o carieră impresionantă, nu numai în cinema, ci și în modelling.

Dar cine este perla spectacolelor televizate din Turcia, așa cum este denumită Atagul? Ce familie are, avere, afaceri, vârstă?

Frumoasă și talentată! Aste este scurta caracterizare a celei care a cucerit inimile telespectatorilor din Turcia, Neslihan Atagül.

Pe când avea doar 14, a trimis fotografiile sale mai multor agenții de publicitate, sperând că va ajunge un model cunoscut, o stea. Și avea să fie remarcată. A ăarticipat la diferite reclame, care i-au adus primii bani, dar faima avea să-i fie adusă de rolurile din serialele turcești ”Fatih Habriy” și ”Kara Sevda”.

Cine este Neslihan Atagul? Biografie, vârstă

Actrița s-a născut pe 20 august 1992, la Istanbul, într-o familie care-și ducea traiul de pe o zi pe alta. Mama ei, din Belarus, a fost toată viața casnică, ocupându-se de creșterea copiilor, Neslihan și Ilcae, fratele mai mare cu șapte ani, iar tatăl ei a fost șofer.

Mama i-a fost alături în alegeri, lucru foarte important în ascensiunea lui Neslihan. De altfel, femeia observa trăsăturile remarcabile ale fiicei ei și a susținut-o să-și înceapă o carieră în modelling. Așa a ajuns viitoarea vedetă să facă primii pași într-o lume pe care avea s-o cucerească.

Neslihan Atagül a continuat studiile la facultatea de teatru a Universității din Istanbul, după terminarea școlii, pentru că ținta ei era să devină actriță.

Date Biografice Neslihan Atagul: înălțime, greutate

Nume complet: Neslihan Atagul
Data naşterii: 20 august 1992
Locul naşterii: Istanbul, Turcia
Partener: Kadir Dogul
Greutate: 52 kg
Înălţime: 1,69 m

Neslihan Atagul, carieră în filmologie și modelling

Agenția Neșe Erberk i-a observat trăsăturile, astfel că la doar opt anișori fetița apărea deja într-o reclamă de televiziune. Urmau filmările pentru brandurile Tofita, Valenza Kids și Sutas.

Dar la vârsta de 14 ani, își făcea debutul în cinematografie. Primul rol, într-o comedie dramatică, ”Prima dragoste”. Și avea s-o facă cu dreptul, primind premiul Coconul de Aur. Iar rolurile aveau să curgă. În 2008, în serialul TV ”Yaprak Dökümü”, unde a jucat în 34 de episoade. În anul 2011, a mai interpretat roluri în filmele Canim babam, Hayat Devam Ediyor și multe altele. Era, deja, o stea.

Cariera actoricească a fetei talentate a continuat și în 2012, cu rolul în filmul turco-german, ”Purgatoriu”. Un rol plin de împliniri pentru tânăra actriță. I-a adus faima, dar și importante premii la festivalurile internaționale de film în calitate de cea mai bună actriță, printre care: premierea la Festivalul Internațional de Film „Mâine” de la Moscova, la cel de-al 25-lea Festival Internațional de Film de la Tokyo, la cel de-al 45-lea Festival de Film din Antalya. Și lista poate continua.

Serialul ”Două fețe ale Istanbulului” (2013), unde a jucat alături de Kadir Dogul, cel care avea să-i devină iubit.

”Tot ce a mai rămas de la tine” (2015) a fost următoarea peliculă în care vedeta a avut un rol principal și, treptat, Neslihan Atagül va cuceri fanii nu numai din Turcia, dar și din Europa.

”Iubirea infinită sau Kara Sevda”, ”Itiharci”, “Dip” curg filmele în care frumoasa actriță s-a implicat.

Neslihan continuă să se filmeze în seriale, să fie angajată drept model în agențiile de publicitate și să fie fața mai multor branduri de îmbrăcăminte, accesorii și încălțăminte, cum ar fi celebrele Pantene, Puma și Polaroid Eyewear.

Neslihan Atagul și actorul Kadir Dogul au început să se întâlnească la mijlocul anului 2013, iar pe 26 noiembrie 2015 cei doi se căsătoreau. Petrecerea se derula, însă, mai târziu, pe 8 iulie 2016, amânarea cauzându-se de moartea bruscă a tatălui actriței.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Răzvan Fodor
Gina Pistol
Cătălin Scărlătescu