Ionuț Nițulescu Utile 22.12.2022 19:34

Mască hidratantă pentru păr uscat făcută în casă cu costuri minime

Mască hidratantă pentru păr uscat făcută în casă cu costuri minime

Nu este nevoie să cheltuiești sume enorme de bani pentru a avea un păr sănătos. Bucătăria ascunde secrete nebănuite. Cu siguranță ai și tu în casă nenumărate ingrediente care pot face minuni cu podoaba capilară.

Vopsitul, produsele de înfrumusețare, uscatul cu feonul sau folosirea plăcii de îndreptat o perioadă îndelungată afectează firul de păr. Rezultatul? Un păr casant și uscat, care are nevoie de hidratare și îngrijire specială.

Ingredientele care fac minuni cu părul uscat

O mască de hidratare la îndemâna oricui, pe care o poți face acasă cu costuri minime este cea cu iaurt, miere și ulei de măsline. Sunt ingrediente cu proprietăți excelente, care vor hidrata firul de păr în profunzime.

Mierea este folosită de secole ca balsam pentru păr. Nu degeaba este un ingredient natural în numeroase produse de îngrijire a părului și tenului. Măștile cu miere aduc numeroase beneficii, cum ar fi: hidratează scalpul și a părul uscat, reduce ruperea firului de păr, redă strălucirea, reduce electrizarea și face părul fin la atingere.

Uleiul de măsline poate fi considerat, fără greșeală, o minune a naturii, de accea ar fi înțelept să-l adăugați în ritualurile de înfrumusețare. Uleiul de măsline virgin conţine vitamina E şi alţi antioxidanţi ce ajută la creşterea părului, redând strălucirea, amelioreză mătreața, reduce deteriorarea și redă strălucirea.

Citește și: Cum să-ți faci unghiile cu gel în propria casă fără să ai o lampă UV

Iaurtul este un ingredient mai puțin folosit pentru păr, deși are numeroase beneficii. Întărește firul de păr și îl ajută să crească sănătos, fiind bogat în vitmaine și acizi grași.

Mască ieftină pentru păr uscat

Toate cele trei ingrediente fac minuni cu părul tău, mai ales dacă le combini. Masca pentru păr uscat cu iaurt, miere și ulei de măsline se face foarte simplu.

Amestecă un sfert de ceașcă de iaurt sau smântână cu o lingură de miere și o linguriță de ulei de măsline. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Apoi clătește și spală părul cu șampon, iar la final lasă-l să se usuce natural.

Uleiul de ricin este un alt aliat al frumuseții, fiind utilizat pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antibacteriene. Folosit încă din antichitate pe post de balsam sau unguent, uleiul de ricin ne ajută să avem păr și unghii sănătoase. Iată șase măști cu ulei de ricin pentru un păr lung și puternic.