Victor Dragodan Știri 22.12.2022 17:16

Mască de păr cu ulei de ricin: Șase idei pentru un păr lung și puternic

Mască de păr cu ulei de ricin: Șase idei pentru un păr lung și puternic

Uleiul de ricin este un aliat al frumuseții, fiind utilizat pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antibacteriene. Folosit încă din antichitate pe post de balsam sau unguent, uleiul de ricin ne ajută să avem păr și unghii sănătoase.

Uleiul de ricin este bogat în vitamina E, minerale, proteine, acizi grași omega 3, omega 6 și acid ricinoleic, fiind considerat un adevărat ajutor pentru podoaba capilară.

Dacă ai probleme cu căderea părului, uleiul de ricin îți vine în ajutor. Aplică-l direct pe scalp de două ori pe săptămână, iar rezultatele se vor vedea. Îl poți folosi și pentru gene și sprâncene, cu ajutorul unei periuțe de mascara.

Măști cu ulei de ricin

Uleiul de ricin face adevărate minuni dacă îl combini și cu alte uleiuri, cum ar fi uleiul de argan, de jojoba sau cel de măsline. Iată șapte măști cu ulei de ricin. Alege-o pe cea care ți se potrivește în funcție de problema cu care te confrunți, dar și cu tipul tău de păr.

După cum am spus, vei obține cea mai simplă mască de par dacă amesteci uleiul de ricin cu orice alt tip de ulei.

Citește și: Cum să-ți faci unghiile cu gel în propria casă fără să ai o lampă UV

Cel de argan se potrivește părului uscat și deteriorat. Amestecă o lingură de ulei de ricin și două de argan într-un bol încălzit. Așa va avea efecte mai puternice asupra părului. Aplică-l de la rădăcină la vârfuri și stai cu această mască cel puțin o oră.

Uleiul de migdale, în combinație cu cel de ricin, face minuni în cazul părului subțire, lipist de vitalitate, iar combinația cu ulei de cocos este ideală pentru doamnele care au părul creț. Amestecă-l în părți egale și aplică pe scalp. După 30-40 de minute spălați părul. Va străluci!

Spune adio căderii părului și vârfurilor despicate

Problema căderii părului va dispărea cu ajutorul uleiului de ricin și al semințelor schinduf. Amestecă ulei de cocos și de ricin cu o lingură de semințe și încălzește amestecul într-o tigaie, până ce se începe să se formeze un reziduu negru. Amestecul obținut se aplică pe păr. Rezultatele nu vor întârzia să apară dacă folosiți această mască de două ori pe săptămână.

O mască rapidă, la îndemâna tuturor este cea cu ulei de ricin, miere și ouă. Este ideală pentru vârfurile despicate, care ne dau bătăi de cap în special în timpul verii. Se amestecă bine toate ingredientele (un ou, 2 linguri de ulei de ricin și o lingură de miere) apoi se aplică pe păr. Nu e cel mai grozav lucru din lume, însă va face minuni cu părul. Lăsați masca să acționeze cel puțin o oră!

Mască anti-mătreață

Uleiul de ricin face minuni și dacă te confrunți cu mătreața, dacă îl amesteci cu 2 linguri de suc de ghimbir. Lasă amestecul să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală părul cu șamponul tău obișnuit. Folosește masca de două – trei ori pe săptămână.