Gabriela Dinu Știri 14.06.2022 14:47

Maia Morgenstern: Biografie, înălțime, filme, avere, afaceri, familie, salariu ca actor

Maia Morgenstern: Biografie, înălțime, filme, avere, afaceri, familie, salariu ca actor

Maia Morgenstern este o celebră actriţă din România, născută pe 1 mai 1962, la Bucureşti. Numele său complet este Maia Emilia Ninel Morgenstern şi este o personalitate de radio, scenă, televiziune şi voce, precum şi directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.

S-a născut în Capitală, într-o familie de evrei matematicieni. Usher şi Sara Morgnestern au fost părinţii ei, care au îndrumat-o către drumul pe care şi l-a ales în viaţă, totul opus faţă de al lor, cel de artistă.

Cine este, de fapt, Maia Morgenstern ?

Este absolventă a Academiei de Teatru şi Film, în perioada 1981 – 1985 şi de cum a terminat studiile s-a angajat la Teatrul Tineretului, din Piatra Neamţ, unde a lucrat timp de 3 ani. Au urmat job-uri la Teatrul Evreiesc de Stat, apoi a ajuns şi la Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale. A jucat în roluri importante, dintre care amintim Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard şi din filmele artistice Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos.

În prezent, nu se ştiu detalii despre viaţa amoroasă a Maiei, însă ea a fost căsătorită de două ori. Prima dată cu Claudiu Istodor, actor de profesie, cu care are şi un băiat, pe nume Tudor Aaron Istodor, născut în 1984. Cu Istodor, Maia a fost căsătorită între anii 1983-1999. Şi se cupla cu actorul Andras Isrvan Demeter, alături de care avea o fetiţă, pe nume Eva Leea Cabiiria. Doi ani mai târziu îşi unea destinele cu medicul Dumitru Bălăţanu. Au împreună o fiică, pe nume Ana Isadora, născută în 2003. Căsnicia cu medicul Bălăţanu nu a rezistat, iar în 2015 cei doi au divorţat.

Date Biografice Maia Morgenstern: înălțime, greutate

Nume complet: Maia Emilia Ninel Morgenstern
Data naşterii: 1 mai 1962
Locul naşterii: Bucureşti
Partener: divorţată
Greutate: 80 kg
Înălţime: 1,82 m

Maia a intrat recent şi în domeniul afacerilor şi a mers inclusiv la Imperiul Leilor, pentru a obţine finanţare: „Compania noastră este înființată în Gibraltar, e o companie de fintech, care și-a propus și, cu siguranță, va fi furnizorul principal în domeniul șanselor aleatorii”, a spus actriţa în faţa „leilor”.

Maia încasează suma de 107.288 de lei salariu de la Teatrul Evreiesc, 20.040 lei reprezintă salariul pe care îl încasează de la Universitatea Hyperion, iar din drepturile de autor a încasat în 2019 suma de 685.665 de lei

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

Părintele Calistrat
Killa Fonic
Fane Văncică
Andrei Hrebenciuc