>
Andrei Hrebenciuc este fiul cunoscutului om politic Viorel Hrebenciuc, nimeni altul decât cel poreclit ”eminența cenușie” a PSD, partidul pe care l-a îmbrățișat după Revoluție. Andrei are 37 de ani, este școlit din cap până-n picioare și, ca urmare, a deținut mai multe funcții importante.
A fost și căsătorit, vreme de șase ani, cu Irina Noapteș, fiica boss-ului de la CFR. Cei doi făceau nunta în 2014, la Palatul Snagov. Divorțau, apoi, în secret, la notar.
Andrei Hrebenciuc este președinte al Consiliului de Administrație al producătorului de medicamente Biofarm. Asta pe lângă afacerile pe care le administrează singur sau împreună cu tatăl lui.
Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare. Fondată în 1921, compania s-a concentrat pe dezvoltarea, producerea și comercializarea atâ a brandurilor puternice, cât și a unor produse generice. În prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producători existenți pe piața farmaceutică din România.
Nume complet: Andrei Hrebenciuc
Data nașterii: 27 iunie 1984
Vârsta: 37 de ani
Înălțime: 1,78 m
Locul nașterii: Bacău
Parteneră: singur
Andrei Hrebenciuc a terminat Academia de Studii Economice din Bucuresti, „Facultatea de Economie Generala”, în perioada 2003-2007. Apoi, timp de trei ani, a obținut doctoratul în Economie la Academia de Studii Economice din București.
Are nu mai puțin de 16 articole științifice în baze de date internaționale ca autor și coautor.
Andrei Hrebenciuc se căsătorea cu Irina Noapteș în anul 2014, când la nunta lor sărbătoreau evenimentul nu mai puțin de 400 de invitați, printre aceștia nume grele din PSD. Doar șase ani au rezistat împreună cei doi. Separarea s-a produs în timpul pandemiei de coronavirus.
Aveau să divorțeze în mare secret, la notar.
Andrei Hrebenciuc avea să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. La fel și tatăl lui, Viorel Hrebenciuc, doar că politicianului pedeapsa i-a fost dată cu executare. Acuzațiile aduse celor doi sunt trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență.
Dosarul retrocedărilor a fost trimis în instanţă în ianuarie 2015, iar Viorel şi Andrei Hrebenciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut vinovăţia, solicitând să fie judecaţi prin procedura simplificată.
Cei trei au fost acuzați pentru retrocedarea ilegală a 43.227 hectare de teren forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva. Prejudiciul ce a fost calculat de DNA a fost de 1.421.800.870 de lei, echivalentul sumei de 303.888.615 de euro.