Ioana Filipescu Vedete 24.11.2022 15:28

Liviu Guta: CV, Biografie, tarif la cantari, familie, surse de venit

Liviu Guta: CV, Biografie, tarif la cantari, familie, surse de venit

Liviu Guță este unul dintre cei mai îndrăgiți maneliști. E simplu pentru el, pentru că știe să se facă plăcut, are umor și, mai mult, nu se ferește să spună lucrurilor pe nume. Are peste 3.000 de piese scoase, dar și câteva colaborări speciale, cum ar ci cu Costi Ioniță sau Daniela Gyorfi.

Liviu Guță nu a mers doar pe genul de muzică de petrecere, abordându-le și pe altele, cum ar fi folclorul.

Ce scrie în CV-ul lui Liviu Guță

Liviu Guță s-a născut în Brașov, într-o familie modestă, cu cinci copii. A fost mezinul. I-a plăcut să asculte muzică, iar la opt ani a început să și cânte.

Un an mai târziu, și-a început cariera de solist vocal. A participat la diverse concursuri ca ‘Tip Top Mini Top, ‘Vrei sa fi vedeta’ și multe altele.

Pe la 20 de ani, lui Liviu Guță a început să-i placă muzica balcanică. Ba chiar a devenit pasiune alui. A intrat prima oară într-un studio în 2001 cu ocazia înregistrării primei sale piese, „4 nopți și 4 zile”. Piesă care ajungea cea mai ascultată a momentului. Iar de aici a început ascensiunea fulminantă a manelistului care avea să scoată piese și alături de alți artiști.

Alături de Daniela Gyorfi, Liviu Guță lansa nu mai puțin de trei albume, toate premiate cu discuri de aur: De ce mă minți (2004), La lumina stelelor (2005), Să-mi dai un telefon (2006). În 2004, Liviu Guță și Daniela au câștigat premiul pentru cel mai vândut album și interpretare a piesei. Mai mult, albumul a avut peste un million de exemplare vândute.

Liviu Guță biografie

Nume complet: Liviu Cătălin Mititelu

Data nașterii: 14 iunie 1979

Locul nașterii: Brașov

Vârsta: 43 de ani

Apogeul carierei, piesa ”De ce mă minți” + bani cu găleata

În 2012, Liviu Guță a lansat melodia „Lângă tine”, o altă lovitură, fiind pe primul loc în clasamentele muzicale. Și desemnată piesa anului. Liviu Guță a scos pe piața muzicală peste 3.000 de melodii și a înregistrat alături de Liviu Puștiu, Mr. Juve, Claudia sau Daniela Gyorfi. A colaborat și cu Costi Ioniță, la melodia “Multe lacrimi cristaline“.

Apogeul carierei avea să-l prindă în 2003-2004, cu melodia ”De ce mă minți.” A primit atunci discul de aur de la Amma Records.

Piesa avea s-o reia mulți ani mai târziu, alături de Daniela Gyorfi, câștigând ulterior discul de aur și de platină împreună cu artista.

Au urmat piese de succes cum ar fi: Iară beau, La lumina stelelor, Amintirea ta, Pe tine nu te-aș părăsi, De 3 zile stau și beau, Soacra, Să-mi dai un telefon… Și lista continuă lung.

Implicit, Liviu Guță avea să facă avere, grație sursei de venit imense. fiind unul dintre cei mai căutați maneliști pentru diferite evenimente, alături de Jean de la Craiova sau de Vali Vijelie. Asta în ciuda faptului că tariful lui nu este ”colosal”, între 4.000 și 5.000 fde euro pe cântare.

Liviu Guță și căsniciile lui uluitoare

Întortocheate au fost căile iubirii pentru Liviu Guță! În 2019, artistul punea capăt căsniciei de 13 ani cu Iuliana, femeia care i-a dăruit doi copii, un băiat, Mario, de 13 ani și o fetiță Maria, de 8 ani. Iar aici vine surpriza. Nici nu au dat bine cu subsemnatul la nortar că, la nici trei luni, în februarie, Liviu Guță se căsătorea cu Roxana, noua lui parteneră de viață.

Fanii l-au acuzat că și-ar fi lăsat familia pentru focoasa Roxana. Doar că lângă ea nu făcea mulți purici. Divorța la câteva luni, iar Roxana își refăcea viața, la un an de la despărțirea de celebrul manelist.

Liviu și fosta soție, Iuliana, au rămas în relații bune, mai mult, de dragul copiilor. Totuși, Iuliana avea să regrete că a divorțat. ”Chiar dacă nu mai suntem împreună, ești, ai fost și vei fi cel mai bun prieten al meu! Un fost soț care va fi foarte greu de înlocuit din toate punctele de vedere! Poate chiar imposibil”, a scris ea pe Facebook, la două luni de la despărțire.