Gabriela Dinu Știri 14.02.2022 15:47

Laurențiu Duță: CV, vârstă, înălțime, afaceri, familie, soție, venituri la 3 Sud Est

Laurențiu Duță: CV, vârstă, înălțime, afaceri, familie, soție, venituri la 3 Sud Est

Laurenţiu Duţă este un cunoscut cântăreţ şi compozitor român, născut pe 4 mai 1976, în Năvodari, din judeţul Constanţa. Este unul dintre fondatorii trupei 2 Sud Est, alături de care a scos nu mai puţin de 12 albume.

În 2008 s-a lansat solo în muzică, iar după şase ani a reîntregit formaţia, promiţând să nu se mai despartă niciodată. În 2012, a fost nominalizat la Romanian Music Awards, la categoria de „Cel mai bun cântec”, alături de Andreea Bănică, după ce au lansat melodia de mare succes „Shining Heart”.

Ce scrie în CV-ul lui Laurenţiu Duţă de la 3 Sud Est?

Laurenţiu Duţă a studiat intens muzica, de aceea nici succesul său nu a fost unul întâmplător. A făcut chitară clasică timp de 3 ani şi pian pentru alţi doi.

Debutul în muzică l-a avut pe vremea când avea doar 17 ani, după ce a lansat melodia „Cifre”. A participat la numeroase festivale de muzică destinate categoriei sale de vârstă şi a primit mai multe distincţii individuale pentru CD-urile vândute.

În 1997 se năştea trupa fenomen 3 Sud Est, alături de Mihai Budeanu şi Viorel Şipoş, care ajungea pe primul loc în toate topurile la doar o lună de când îşi punea bazele. Melodia se numea „Ai plecat” şi a stat în topurile celor mai apreciate şi ascultate melodii timp de un an.

A compus muzică pentru el, pentru formaţie, dar şi pentru alţi artişti. Chiar el i-a compus melodia „Balkan Girls” Elenei Gheorghe, cea cu care a participat la Eurovision în 2019. A mai compus piese de succes pentru artişti precum Andreea Bănică, Elena Gheorghe şi Dony.

Date Biografice Laurenţiu Duţă: înălțime, greutate

Nume complet: Duţă Laurenţiu
Data naşterii: 4 mai 1976
Locul naşterii: Năvodari, Constanţa, România
Parteneră: Ianula Duţă
Greutate: 75 kg
Înălţime: 1,75 m

Laurenţiu Duţă este căsătorit din 2006 cu Ianula Duţă, o prezenţă discretă pe scena publică din România. Aceasta este profesoară de Biologie la o şcoală gimnazială din Constanţa. Cei doi au împreună o fetiţă.

Având în vedere că 3 Sud Est a intrat de ceva timp într-un con de umbră şi restricţiile COVID au limitat concertele, Laurenţiu Duţă nu se poate lăuda că face avere cu trupa sa. Totuşi, pentru un concert, aceştia ar solicita 5000 de euro pentru o reprezentaţie de o oră.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Mircea Badea
Mircea Ivan