Gabriela Dinu Știri 14.06.2021 09:46

Engin Akyurek: vârstă, înălțime, CV, greutate, afaceri, avere

Engin Akyurek: vârstă, înălțime, CV, greutate, afaceri, avere

Engin Akyurek este un actor de origine turcă, născut pe 12 octombrie 1981. Este recunoscut pentru rolurile lui Kerim din Fatmagül’ün Suçu Ne?, Ömer Demir in Kara Para Aşk şi Sancar Efeoğlu in Sefirin Kızı.

Engin Akyurek s-a născut la Ankara, capitala Turciei, într-o familie celebră. Tatăl său este înalt oficial în Guvernul Turciei, iar mama sa este casnică. Mai are un frate mai mic.

Biografia şi CV-ul lui Engin Akyurek

Engin a absolvit facultatea de limbi străine şi istorie, în 2002 şi doi ani mai târziu a luat parte din competiţia Turkey’s Star, care l-a făcut celebru. A câştigat concursul şi a primit rolul principal în serialul TV Yabanci Damat, difuzat în perioada 2004–2007. Au urmat numeroase roluri în filme de mai multe genuri, dar cele mai de succes au fost cele romantice.

Este idolul femeilor şi pe bună dreptate, căci are fizicul unui top model. La 1,91 m înălţime şi 85 de kilograme, brunetul le-a furat inimile fanelor sale, care îl urmăresc în toate filmele, indiferent de gen.

Cele mai cunoscute filme în care a jucat Engin Akyürek sunt Çocuklar Sana Emanet (2018) – Kerem, Ölene Kadar (2017) – Daghan Soysür (1 episode, 2017), A Small September Affair (2014) – Tekin, Kara Para Ask / Dragoste de contrabandă (2014) – Ömer, Fatmagül’ün Suçu Ne / Fatmagul (2010) – Kerim Ilgaz, Yabanci damat / Ginere de import (2004).

Date Biografice Engin Akyurek: înălțime, greutate

Nume complet: Engin Akyurek
Data naşterii: 12 octombrie 1981
Locul naşterii: Ankara
Parteneră: căsătorit cu Tuba Buyukustun
Greutate: 85 kg
Înălţime: 1,91 m

Engin nu crede în noroc, după cum povestea recent. S-a bazat de-a lungul carierei sale pe muncă şi aşa a reuşit să devină celebru: „Nu cred în şansă sau în noroc. Este mult mai important să ai talent şi substanţă. De fapt, norocul, talentul şi a face exact lucrul potrivit la momentul potrivit este ceea ce ne defineşte. Dar, de departe, după părerea mea, factorul care ne diferenţiază este talentul”.

Engin Akyurek este căsătorit cu Tuba Buyukustun, o altă actriţă celebră din Turcia. Cei doi au fost colegi de platou, acolo unde au jucat rolurile unor îndrăgostiţi, iar asta i-a apropiat până s-au îndrăgostit şi ei 🙂

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Tuba Buyukustun
Selly
Mihai Bendeac