Ioana Filipescu Vedete 07.09.2022 16:24

Dragoș Muşat: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Dragoș Muşat: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Dragoş Muşat, creatorul nemilosului personaj Tetelu, a lucrat în presa scrisă, în publicitate şi a făcut chiar şi actorie. A publicat un jurnal la Humanitas şi a avut emisiuni la radio, dar Tetelu l-a apropiat cel mai mult de public. În anul 2003, a construit personajul după ce a citit însemnările unui consilier dintr-un dosar de corupție.

La ora actuală, Dragoș Mușat face advertising, divertisment, emisiunea de la Radio Guerrilla – „Minunatele aventuri vesele şi triste ale lui Tetelu în lumea relaţiilor de iubire“.

Dragoș Mușat biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Dragoș Mușat

Data nașterii: 10 aprilie 1975

Locul nașterii: Brăila

Vârsta: 47 de ani

Ce scrie în CV-ul lui Dragoș Mușat

Dragoș Mușat a urmat cursurile Facultății de Drept, dar nu a profesat. A lucrat, însă, vreme de 15 ani la „Academia Caţavencu”, unde s-a angajat la 19 ani, iar acolo a conturat inconfundabilul personaj Tetelu.

Dragoș a scris şi pentru revista „Kamikaze”, a prezentat ştiri umoristice la Radio Guerilla și a jucat și în două lungmetraje, unul dintre ele, producție americană, „The Necessary Death of Charlie Countryman”.

Dragoș Muțat și Tetelu

A construit personajul în 2003, când a aflat, dintr-un dosar de corupţie, despre însemnările unui consilier care îşi spunea chiar Tetelu. Dragoş şi-a folosit imaginaţia şi l-a conturat pe consilier în paginile „Academiei Caţavencu“.

A strâns file din jurnalul lui Tetelu, care l-a apropiat cel mai mult de public, într-un volum şi i-a îndemnat pe oameni să nu-l citească: „Nu recomandăm deloc lectura acestei lucrări pline de venin, umor pervers, sexualitate deşănţată şi batjocură la adresa lui Dumnezeu“.

Dragoș Mușat, ”Veveriță” din ”Strada Speranței”

Ultimul rol al lui Dragoș Mușat este în ”Strada Speranței”, serialul de comedie difuzat pe Kanal D. El interpretează rolul Veveriță și este unul dintre locotenenții lui Viorel Teodorescu (Ovidiu Niculescu), la service-ul căruia lucrează, alături de Ciocan, personaj interpretat de Gicu Gojira.

„Veveriță este emancipat, dar nu suficient de inteligent, e un personaj foarte viu. E suficient de limitat cât să nu știe cum e viața, dar vrea să afle. Ciocan este partenerul lui, educatorul lui. Veveriță e un personaj deschis, vrea să cunoască femeile, viața, să trăiască experiențe, să fie cu un pas înaintea celorlalți.

Veveriță, ca și celelalte personaje din serial, se lovește de societatea asta nouă care e o combinație între capitalism, digital, sărăcie, bogăție, aspirații…”, a povestit Dragoș Mușat despre personajul său, în adevărul.ro.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Cristi Mitrea
Mara Bănică
Tania Popa