Gabriela Dinu Emisiuni TV 02.09.2022 09:23

Tania Popa: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Tania Popa: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Tania Popa este o celebră actriţă din România, în prezent participantă în cadrul show-ului Sunt celebru, scoate-mă de aici, de la Pro TV.

Numele său real este Tatiana Popa, dar este alintată de apropiaţi Tania şi aşa i-a rămas şi numele de scenă. S-a născut pe 19 ianuarie 1973, în Căuşeni şi este de profesie actriţă de teatru, film, televiziune şi voce. Graţie talentului său deosebit, Tania a fost premiată în 2004 cu distincţia de Ordinul Meritul Cultural, din cadrul categoriei D, Arta Spectacolului.

Cine este, de fapt, Tania Popa de la Sunt celebru, scoate-mă de aici?

Tania a studiat în localitatea natală, fină cunoscătoare a limbii ruse aceasta a participat la Olimpiada de Specialitate, acolo unde a luat locul doi pe ţară. După ce l-a întâlnit pe Florin Zamfirescu, acesta a recomandat-o pentru obţineea unei burse pentru a putea frecveta cursurile UNATC, acolo unde a studiat în perioada 1990 – 1994, în clasa profesorului Grigore Gonţa.

În 1994, aceasta se angaja la TNB şi devenea astfel cea mai tânără actriţă angajată în cadrul teatrului. A fost premiată la Bienala UCIN din 1996 – 1997 cu Premiul pentru interpretare feminină în Aici nu mai locuiește nimeni. Fire artistică, aceasta nu juca doar teatru, ci realiza inclusiv costume de scenă pentru artişti şi a început să fie des invitată la diverse emisiuni TV.

Date Biografice Tania Popa: înălțime, greutate

Nume complet: Popa Tatiana
Data naşterii: 19 ianuarie 1973
Locul naşterii: Căuşeni, România
Partener: căsătorită
Greutate: 70 kg
Înălţime: 1,62 m

A avut o viaţă personală zbuciumată, a fost căsătorită de trei ori, iar ultimul mariaj, în care este implicată şi în prezent, a fost oficializat pe data de 18 mai 2008. Aceasta face bani din teatru, apariţii TV, mai nou şi din participarea la Sunt celebru, scoate-mă de aici, de la Pro TV, din creaţii vestimentare şi alte contracte de imagine.

Apariţii la cinema: Balanţa, Paradisul în direct, Terente, regele bălţilor, Aici nu mai locuieşte nimeni, Prea târziu, Faţă în faţă, În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură, Patul lui Procust, Occident, Ce lume veselă, The Marksman, The Detonator, Offset, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, My Mother, My Bride and I, Lungul drum spre casă, Amintiri din Epoca de Aur, O secundă de viaţă, Medalia de onoare, Matei, copil miner, Sunt o babă comunistă, America, venim, Ana Mon Amour. A fost distribuită în roluri importante şi în următoarele filme: Lunga călătorie cu trenul, Conul de brad, Bani de dus, bani de întors, Niciodată nu e prea târziu.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Anisia Gafton