Ionuț Nițulescu Retete 22.12.2022 23:15

Desert prăjitura Fanta. Cum se prepară, ingrediente ai nevoie. Se poate face și cu Mirinda?

Desert prăjitura Fanta. Cum se prepară, ingrediente ai nevoie. Se poate face și cu Mirinda?

Alături de Albă ca Zăpada, prăjitura Fanta era nelipsită de pe mesele românilor la ocaziile speciale. Este delicioasă, răcoroasă și se face foarte ușor. Blatul pufos se combină de minune cu crema pufoasă de brânză și jeleul dulce acrișor.

Găsești AICI și rețeta pentru prăjitura Albă ca Zăpada

Nu există prăjitură Fanta fără Fanta. Bineînțeles, poți folosi și Mirinda sau orice alt suc preferi. Dacă ești adepta sucurilor naturale, poți folosi suc de portocale proaspăt stros, însă ia în considerare că acesta va fi ceva mai acrișor.

Prăjitură cu blat de cacao și cremă de brânză

Pentru blatul de cacao avem nevoie de următoarele de:
– 6 ouă
– 6 linguri de zahăr
– 100 ml ulei
– 4 linguri de făină
– 2 linguri de cacao
– 1 plic praf de copt

Rețeta pentru blatul de cacao este cea originală. Mixăm ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Apoi adăugăm uleiul, puțin câte puțin. La final adăugăm făina în care am amestecat praful de copt și cacaua. Incorporăm făina treptat în aluat până când obținem un aluat fin și aerat. Băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. După ce s-a copt, lăsăm blatul să se răcească.

Crema se face din următoarele ingrediente:
– 200 g unt
– 150 g zahăr
– 500 g branză de vaci
– esență de vanilie

Untul trebuie să fie moale pentru a putea să-l mixăm împreună cu zahărul. Le amestecăm bine, apoi adăugăm și brânza de vaci și esența de vanilie. Crema obținută trebuie să fie fină, fără cocoloașe.

Cum faci jeleul cu suc Fanta

Jeleul cu Fanta se face la fel de ușor, din doar trei ingrediente:
– 850 ml Fanta
– 5 linguri de zahăr
– 2 plicuri de budincă de vanilie

Unele rețete conțin și 10 grame de amidon, precum și zeama de la o jumătate de lămâie. Vă sfătuim să folosiți amidonul doar dacă jeleul nu are consistența pe care v-o doriți.

Budinca se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, singura diferență fiind aceea că în loc de lapte vom folosi suc. Lăsăm glazura să se răcească puțin, însă nu de tot. Trebuie să fie călduță pentru a o putea așeza uniform pe toată prăjitura.

Avem toate ingredientele pregătite, așa că vom trece la asamblare. Peste blatul pufos, turnăm crema aerată, pe care o vom acoperi din belșug cu jeleul de portocale. Prăjitura trebuie să stea cel puțin 3 ore la rece până să o serviți, așa că luați și acest lucru în calcul. Asta este tot. Să o savurați alături de cei dragi!