Gabriela Dinu Vedete 12.07.2023 18:00

Daniel Mischie: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții – Imperiul leilor

Daniel Mischie: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții – Imperiul leilor

Daniel Mischie este unul dintre cei patru juraţi noi de la Imperiul Leilor, sezonul 4, de la Pro TV. Acesta a intrat în emisiune alături de Răzvan Raţ, Mircea Căpăţînă şi Felix Pătrăşcanu.

Are 46 de ani şi este CEO şi co-fondator al grupului City Grill, alături de Dragoş Petrescu, şi el jurat la Imperiul Leilor. Este absolvent al Facultăţii de Relaţii Comerciale şi Financiar Bancare Interne și Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice, din 2000 şi este de profesie economist.

Cine este Daniel Mischie de la Imperiul leilor şi cum a făcut avere?

A continuat să se specializeze în materie de business, absolvind cursurile Institutului de Administrare a Afacerilor din Bucureşti, realizate în colaborare cu Kennesaw State University şi a obţinut astfel o diplomă de Executive Master of Business Administration.

Pentru că avea nevoie de bani ca student, în facultate, acesta a început să lucreze în industria ospitalităţii, unde a început cu munca de jos, după cum povesteşte chiar el: „Primul job pe care l-am avut a fost responsabil toalete clienți. Am fost foarte impresionat că lucram la o companie multinațională, mai ales la o companie care era proaspăt venită din America. După câteva luni am fost promovat la nivelul de ajutor de ospătar, iar după ce am părăsit acest grup, am lucrat ca asistent manager. Aceasta este perioada care m-a calificat din punct de vedere al formării profesionale pentru această industrie.”

Din 2004, a început să pună serios umărul, alături de Dragoş Petrescu, la brandul City Grill, reuşind să facă avere. City Grill este unul dintre cele mai mari lanţuri de restaurante de la noi din ţară, cu o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro şi peste 1500 de angajaţi. Alături de Mischie şi Petrescu, familia Alecu este al treilea acţionar majoritar.

Daniel Mischie, familie

Daniel Mischie de la Imperiul Leilor este căsătorit şi are trei copii. Pe consoarta sa a cunoscut-o la o nuntă, unde au fost cavaler, respectiv domnişoară de onoare: „Fac parte dintr-o familie tradiționalistă și familia reprezintă un hobby pentru mine. Locuiesc împreună cu soția mea, cei trei copii: Alex, Ioana și Maria, dar și cu mama mea. Cred că a avea trei generații în aceeași casă dă putere și consistență fiecăruia dintre noi”, a povestit Mischie.

Date Biografice Daniel Mischie

Nume complet: Mischie Daniel
Data naşterii: 1978
Parteneră: căsătorit