Gabriela Dinu Știri 15.10.2021 12:07

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent către Enel

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent către Enel

Enel le oferă clienţilor săi posibilitatea de a-şi citi singuri contoarele. Aşa ei pot transmite indexul fără să fie nevoie ca angajaţii ENEL să se prezinte la locuinţa fiecăruia pentru a le citi.

După ce îşi află indexul, clienţii trebuie să îl transmisă online, prin sms sau prin telefon iar aici intervine necunoscuta. Cum vor face asta?

Cum se dă indexul la ENEL pe internet?

Ei bine, din rândurile următoare veţi afla că este extrem de simplu. Dacă îţi citeşti singur indexul şi îl trimiţi la timp te scuteşti de facturi mari sau chiar de surprize neplăcute, cum sunt regularizările. Prin această autocitire, îi vei transmite furnizorului tău de energie electrică, în situaţia de faţă ENEL, exact consumul real iar în funcţie de acesta îţi vei primi şi tu factura la curent.

Există furnizori de servicii care acceptă transmiterea indexului prin SMS, apel telefonic sau prin aplicaţia proprie. Conform informaţiilor publicate pe site-ul enel.ro, indexul contorului de energie electrică se transmite folosind site-ul, în secţiunea „Înregistrare index” de pe contul clientului în MyEnel.

Totodată, cei de la ENEL oferă şi posibilitatea transmiterii indexului prin apel telefonic. Aşa le vine în sprijin şi clienţilor de o vârstă mai înaintată, care nu se pricep în utilizarea tehnologiei, a aplicaţiilor sau a internetului sau pur şi simplu nu îşi permit.

Citeşte şi:
Unde găsești cele mai bune eclere din București. Top 5 locații
Laura Ștefănuț: CV, salariu, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie

Ca o regulă generală, ţineţi minte că indexul poate fi înregistrat doar până în ultima zi permisă, până la maximum ora 19:00, în intervalul de telecitire pe care îl aveţi menţionat în factura dvs:

„Îţi poţi transmite indexul contorului accesând secţiunea Înregistrare index din contul MyEnel sau prin serviciul telecitire gratuit la Info Enel 0800070809. Indexul poate fi înregistrat în ultima zi doar până la ora 19:00 şi doar în intervalul de telecitire menţionat în factură”, se arată pe site-ul enel.ro.