Claudiu Melinte Știri 10.09.2021 14:27

Cum se repară, de fapt, o daună totală. Care este procesul. VIDEO

Atunci cand vine vorba de dauna totala la masina, aceasta este pregatita de a ajunge la cimitirul de masini. Totusi, exista mecanici care fac minuni si care pot repara, de fapt, o dauna totala. Care este intregul proces?
Cum se repară, de fapt, o daună totală. Care este procesul. VIDEO

Masinile cu dauna totala sunt evitate de toti cumparatorii pentru ca nu mai ofera siguranta pe care producatorii o garanteaza. Asa ca, majoritatea ajung in cimitirul de masini sau piesele care inca mai pot fi folosite sunt vandute pentru cei ce cauta chilipiruri.

Astazi vom vorbi despre un model BMW Seria 7 (F01), considerat dauna totala, care a fost readus la viata de un mecanic rus foarte priceput si a facut senzatie pe YouTube.

Cand a fost introdus pe piata modelul BMW Seria 7 (F01)?

Pentru cei ce nu stiu, BMW Seria 7 (F01) reprezinta cea de-a 5-a generatie a cunoscutului sedan german. Acest model si-a facut debutul pe piata in anul 2008, iar design-ul a fost realizat de cunoscutul Karim Habib. Prezentarea oficiala pentru public a avut loc in Moscova, iar oficialii au ales Piata Rosie pentru a arata modelul in „carne si oase”.

Printre tehnologiile pe care Seria 7 (01) le oferea mentionam Integral Active Steering (rotile din spate virau la un unghi foarte mic), xDrive, transmisie automata cu 8 rapoarte, Night Vision cu recunoastere a pietonilor, avertizare unghi mort, dar si Active Cruise Control.

Mai mult, acest model oferea camere video montate in bara din fata (stanga/drepta), care ajutau soferii sa iasa de pe stradutele inguste sau sa parcheze fara sa zgarie masina.

O alta schimbare adusa de modelul Seria 7 (F01) era pozitionarea schimbatorului de viteze pe consola centrala, dupa ce la versiunea E65 acesta se afla langa volan.

Cum se repara un BMW Seria 7 dauna totala?

Trebuie sa recunoastem faptul ca acest BMW Seria 7 (F01) era destul de sifonat si nu credem ca mai vedea cineva aceasta masina salvata. Dupa cum se poate vedea in video, partea dreapta era aproape intacta, insa partea stanga arata pagube destul de serioase, mai ales la stalpul C.

Dupa ce s-a demontat cam tot dupa masina, primul pas in repararea acestui BMW a fost indreptarea stalpului C. Se poate observa faptul ca intreaga caroserie era stramba, asa ca putem spune doar ca suntem impresionati de modul de lucru, nu ca repara o „epava” care nu va mai fi atat de sigura ca o masina noua!

Citește și: Cum arată și cât costă mașina șefului USR Dan Barna
Citește și: Ce mașină conduce Nicușor Dan, primarul Bucureștiului
Citește și: Ce înseamnă S Line, S sau RS la mașinile Audi. Asta e adevărata semnificație

Partea din fata a fost si ea indreptata, asa ca mecanicul nostru a putut demonta si motorul masinii pentru a isi usura munca.

Pasul urmator arata cum mecanicul desface caroseria masinii, iar plafonul este demontat in totalitate, la fel ca si aripa spate din partea stanga. Mai mult, mecanicul a taiat si stalpul B si C pentru a putea inlocui aripa spate stanga.

Reparatia continua cu indreptarea si sudarea unor componente ale automobilului. Plafonul este si el indreptat, iar stalpii sunt sudati.

O noua aripa stanga spate, provenita de la un alt model Seria 7, este sudata in locul celei vechi. Mecanicul a mai montat o noua capota, dar si o bara fata, provenite de la acelasi model.

Toata aceasta operatiune a durat 27 de zile. 15 zile a petrecut mecanicul rus pentru a intrepta caroseria, iar 12 zile a durat operatiunea de vopsire. Rezultatul final ne sperie, stiind ca astfel de masini pot ajunge oricand pe strazi si reprezinta capcane mortale pentru cei ce le conduc.