Gabriela Dinu Știri 09.04.2023 13:50

Cum să suni cu numărul ascuns. Combinaţia de taste care îţi asigură anonimitatea

Cum să suni cu numărul ascuns. Combinaţia de taste care îţi asigură anonimitatea

Ştiţi deja că se poate să suni pe cineva cu număr ascuns. Completezi pe telefon o combinaţie de taste şi persoana pe care o vei contacta nu va ştii niciodată cine a sunat-o. Bineînţeles, asta până când va răspunde la telefon şi veţi sta de vorbă.

Fie că vrei să îţi protejezi identitatea, să nu ţi se afle numărul de telefon sau pur şi simplu îţi doreşti să faci o glumă cu cineva poţi foarte simplu să apelezi folosind numărul ascuns.

Cum să suni cu numărul ascuns

Tot ce trebuie să faci este să tastezi pe telefon, înaintea numărului persoanei pe care vrei să o contactezi, combinaţia de taste #31#, apoi să apelezi. Dacă nu vrei să te mai complici prin utilizarea combinaţiilor de taste, poţi foarte uşor să îţi setezi din start telefonul tău de tip smartphone să sune fără să ţi se dezvăluie identitatea.

Chiar dacă acea combinaţie de taste, #31#, funcţionează foarte bine pe toate reţelele de telefonie mobilă, Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil, poţi la fel de simplu să îţi setezi telefonul să facă asta singur, fără să mai tastezi tu numărul, precedat de combinaţia de taste.

Dacă vei seta asta pe telefonul tău, noua setare se va aplica însă tuturor persoanelor pe care doreşti să le contactezi. Aşa că mare atenţie când decizi să faci asta.

Dacă ai un telefon care funcţionează cu sistem de operare de tip Android, tot ce trebuie să faci ca să îl setezi să apeleze continuu cu număr privat este să urmezi paşii aceştia:

  • Accesează Settings > Call
  • Apasă Additional Settings > Caller ID
  • Selectează Hide number

Dacă ai un smartphone cu sistem de operare de tip iOs de la Apple, urmează aceşti paşi:

  • Accesează Settings > Phone
  • Apasă Show My Caller ID şi muta glisorul la stânga în aşa fel încât să fie alb în loc de verde

Coduri valabile în reţeaua Orange

Cei de la Orange le oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a activa, dezactiva şi totodată de a verifica starea serviciului privind restricţionarea identităţii prin folosirea combinaţiilor de taste, după cum urmează:

  • *31# + tasta de apelare – pentru activare
  • #31# + tasta de apelare – pentru dezactivare
  • *#31# + tasta de apelare – pentru verificare stare