Ionuț Nițulescu Actualitate 29.12.2022 06:20

Ce acoperire are Digi RDS&RCS în România. Harta unde ajunge semnalul

Ce acoperire are Digi RDS&RCS în România. Harta unde ajunge semnalul

Digi RCS&RDS este al patrulea mare operator din România și de asemenea are și o acoperire mai slabă decât celelalte trei companii de telefonie mobilă, deși are rețele de 3G și 4G Active. Cei de la Digi au pe site-ul lor o hartă care arată că acoperă cam toată țara cu rețele lor, dar realitatea este alta.

Cea mai bună soluție pentru a verifica vitezele reale de download este aplicația Speed Test, iar pentru acoperire cea mai indicată rămâne OpenSignal, aplicații ce pot fi găsite în App Store.

Harta acoperire Digi RDS&RCS

În prezent, rețeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5%⃰ din populația României, iar rețeaua 4G, dezvoltată până acum în benzile de 2100 și 2600 Mhz, a ajuns la o acoperire de 75% a populației.

Citește și: Când are loc Black Friday la Digi RDS&RCS

Din iunie 2019, Digi Mobil a dobândit noi capabilități, prin punerea în funcțiune a primelor stații de emisie 5G, cea mai avansată tehnologie din domeniul comunicațiilor electronice mobile, în banda 3500 Mhz. Odată cu extinderea standardului 4G în bandă de 900 Mhz, operatorul face un salt pentru a aduce acoperirea de date 4G la nivelul acoperirii de voce.

Digi RDS&RCS a lansat retele 5G

Compania Digi RDS&RCS  a lansat și rețelele 5G pentru mai multe orașe din România, iar ultima actualizare a zonelor cu acoperire a fost făcute în August.

În acest moment abonații Digi Mobil 5G beneficiază de noi facilități la utilizarea datelor mobile. Pragul pentru traficul la viteză normală în rețeaua 5G a fost majorat de la 50 GB/lună la 80 GB/lună*. De asemenea, după acest prag, viteza de download se va modifica lunar până la 256 Kbps (în loc de 128 Kbps) și viteza de upload până la 128 Kbps (în loc de 64 Kbps), indiferent de pachetul de trafic si tehnologia în care a fost realizat.

Primele stații de bază din rețeaua Digi Mobil 5G Smart sunt active în: Constanța și Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca, Iași, Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova și Sibiu.