Gabriela Dinu Știri 17.01.2023 16:31

Reziliere contract Orange. Ce acte sunt necesare și care este procesul

Reziliere contract Orange. Ce acte sunt necesare și care este procesul

Ca orice firmă care se respectă, Orange are propriile reguli atunci când vine vorba despre rezilierea unui contract.

În cazul principalului competitor din România, Vodafone, lucrurile stau diferit. Aici, dacă vrei să renunţi laun contract, eşti obligat să te prezinţi într-o sucursală Vodafone pentru a semna contractul în mod fizic.

Cum trebuie să procedezi dacă vrei să îţi reziliezi contractul la Orange?

Ei bine, la Orange trebuie doar să trimiţi o cerere, dar trebuie să iei în calcul faptul că aceasta trebuie să fie trimisă la un termen de 30 de zile înainte de data la care doriţi să înceteze contractul pe care îl aveţi.

Acel formular se poate completa pe site-ul orange.ro, la secţiunea contact, acolo veţi completa datele dumneavoastră personale, precum şi faptul că doriţi să vă reziliaţi contractul pe care îl aveţi cu Orange.

Un angajat al companiei va procesa cererea dumneavoastră, iar abonamentul se va rezilia la o distanţă de 30 de zile de la prima dată de facturare. Ceea ce înseamnă că dacă aveţi data de facturare a abonamentului pe 23 septembrie 2012, atunci cererea de reziliere trebuie să fie trimisă până cel târziu pe data de 23 august.

Dacă doreşti rezilierea contractului cu Orange trebuie doar să accesezi acest link şi să urmezi paşii.

Cum funcţionează rezilierea la restul firmelor, precum Telekom sau RCS RDS?

Dacă eşti abonat la Telekom şi doreşti rezilierea contractului trebuie să completezi un formular pe site şi să aştepţi să fii contactat de un specialist pentru a se realiza deconectarea serviciilor. În cazul RCS RDS, lucrurile sunt la fel de simple. Trebuie doar să completezi formularul online şi scapi de stresul statului la coadă sau a mersului într-un magazin ce aparţine de RCS RDS.

Dacă aţi avut şi produse de la Digi în custodie, atunci trebuie ori să le înapoiaţi, ori să le achitaţi integral. Şi abia după se va semna rezilierea şi veţi fi deconectat de la serviciile transmise de RCS RDS.