Ioana Filipescu Alegeri Locale 27.12.2022 00:10

Cum s-au schimbat cotele la pariuri pentru Primăria Capitalei în ultimele luni. Cum arătau în iulie și cum arată acum, în septembrie

Cum s-au schimbat cotele la pariuri pentru Primăria Capitalei în ultimele luni. Cum arătau în iulie și cum arată acum, în septembrie

A mai rămas puțin până alegerile locale, ce vor avea loc duminică, 27 septembrie. Nu doar candidații așteaptă cu nerăbdare rezultatul votului, ci și alegătorii. Speculații există dinainte de începerea campaniei electorale, iar casele de pariuri nu puteau rata acest eveniment, mai ales când vine vorba despre viitorul primar al Capitalei.

Nicușor Dan, candidatul susținut de USR-PLUS și PNL, și Gabriela Firea sunt favoriții. Chiar și așa, lucrurile s-au schimbat destul de mult în ultimele luni, în ceea ce privește cotele la pariuri.

Cotele la pariuri pentru alegerile locale 2020

Spre exemplu, în luna iulie, Nicușor Dan era noul favorit la Primăria Capitalei, în urma unei analize făcute de o agenție de pariuri, cu o cotă de 1,67, depășind-o cu mult pe Gabriela Firea care, la acea vreme, era cotată cu 2.2.

Mai sunt doar câteva zile până la alegeri, iar lucrurile s-au schimbat destul de mult. Chiar dacă balanța înclină și acum tot în favoarea lui Nicușor Dan, Gabriela Firea a mai câștigat teren. Astfel, 3 din 4 case de pariuri îl văd câștigător tot pe candidatul USR-PLUS, în timp ce a patra consideră că Nicușor Dan are aceleași șanse ca și Gabriela Firea de a ocupa fotoliul de edil al Capitalei pentru următorii patru ani.

Alegeri Locale București 2020

Citește și: Pot vota românii din diaspora la Alegerile Locale 2020 prin corespondență sau la ambasade?

Ultimele sondaje înainte de alegeri

Conform ultimelor sondaje, prezența la vot în București va fi destul de mică, motivul principal pentru absenteism fiind îngrijorarea privind coronavirusul. Cel mai probabil va exista o prezență la vot de până în 40%, iar ultime date arată că, în ciuda situației în care ne aflăm, tot vârstnicii vor fi cei care vor ieși în număr mai mare.

Există o legătură strânsă între rezultatul votului și numărul celor care ies la vot. Prezența la urne poate schimba decisiv soarta Capitalei. Astfel, ultimele sondaje arată că o prezență mai mare de 40% îl va ajuta pe Nicușor Dan, în timp ce absenteismul îi va fi benefic Gabrielei Firea. Asfel, ca și în cazul cotelor la pariuri, ultimele sondaje o clasează pe Firea la egalitate cu Nicușor Dan.