Ioana Filipescu Actualitate 10.11.2022 13:46

Alegeri Locale 2020. Cine sunt cei 9 candidați pentru Primăria Capitalei

Alegeri Locale 2020. Cine sunt cei 9 candidați pentru Primăria Capitalei

În cursa electorala pentru Primaria Capitalei s-au înscris nouă candidați. Cine sunt cei care vor să obțină titulatura de primar al Bucureștiului pe 27 septembrie 2020.

Nouă candidați pentru București

Nicușor Dan – susținut de PNL și USR PLUS
Gabriela Firea – susținută de PSD
Traian Băsescu – susținut de PMP
Călin Popescu Tăriceanu – susținut de ALDE
Ioan Sîrbu – susținut de Pro România
Ilan Laufer – susținut de Forța Identității Naționale și Platforma Social Liberală
Viorel Cataramă – susținut de alianța Mișcarea Patrioților Români
Alexandru Coita – susținut de Partidul Republican
Florin Călinescu – susținut de Partidul Verde

Citește și: Ce proprietăți are, de fapt, Prințul Charles în România și cât valorează acestea

Înscrierea candidaților la alegerile locale 2020 a luat sfârșit pe 18 august

Birourile elecotorale de circumscripție au avut timp să accepte sau să repingă candidaturile depuse până pe 18 august. Urmează o perioadă de contestaţii. La 24 august, instanţele la care au fost depuse contestaţii aduc la cunoştinţa birourilor electorale de circumscripţie hotărârile definitive privind candidaturile. În aceeaşi zi, candidaturile rămân definitive.

Pe 25 august, partidele şi alianţele comunică reprezentanţii în Biroul Electoral Central.

Pe 26 august are loc tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot. Până la 27 august, primarii stabilesc locurile speciale pentru afişaj electoral şi asigură amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora.

Campania electorală începepe 28 august 2020, cu 30 de zile înainte de data alegerilor. La 26 septembrie 2020, ora 7.00, în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, se încheie campania electorală.

Alegerile electorale, în pericol

Mai multe cazuri de infectare cu coronavirus au apărut la Autoritatea Electorală Permanentă. Unul dintre cazuri a fost depistat chiar în București, iar alte cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 au fost depistate în Neamț și Ilfov.

”Personalul a primit măști, dezinfectant astfel încât să ne asigurăm că nu ne expunem riscului datorită deplasării către serviciu sau înapoi acasă și ținem sub control orice situație pentru a nu pune în pericol alegerile din 27 septembrie”, a declarat Florin Constantin Mitulețu, președintele Autorității Electorale Permanente.