Ionuț Nițulescu Știri 26.12.2022 16:45

Cum s-a putut îmbrăca o angajată de la o reprezentanță auto. A fost concediată imediat!

Cum s-a putut îmbrăca o angajată de la o reprezentanță auto. A fost concediată imediat!

Cei care lucrează în reprezentanțe auto sunt nevoiți să respecte un anumit dress-code, mai ales cei care intră în contact direct cu publicul. Ce a pățit însă o tânără angajată la un dealer auto din cauza ținutei este de ne înțeles.

Femeia a provocat o adevărată controversă în mediul online, după ce a dezvăluit că a fost concediată din cauza felului în care s-a îmbrăcat la serviciu.

Angajată concediată din cauza bluzei transparente

Incidentul a avut loc la o reprezentanță auto din Canada. Caitlin a povestit că nu i se pare nimic neobișnuit la ținuta aleasă, publicând totodată mai multe fotografii. O colegă i-a atras atenția că bluza ei este prea transparentă și i-a sugerat să poarte un pulover deasupra sau să meargă acasă să se schimbe.

“Mi s-a părut lipsit de logică să mi se spună să pun un pulover peste bluza mea cu mânecă lungă din moment ce afară erau peste 20 de grade”, a dezvăluit Caitlin.

Angajată concediată din cauza bluzei transparente
Angajată concediată din cauza bluzei transparente

A apelat la departamentul de Resurse Umane, iar angajații de acolo au fost de acord cu ea. Ținuta nu era una sumară, motiv pentru care au încurajat-o meargă la o întânire cu managerul general. S-a descurajat și a plecat acasă.

Chiar și așa, colegii au ajutat la plecarea ei din companie. La scurt timp după incident, a fost informată ca a fost concediată din cauza ținutei sale.

Plângere pentru încălcarea drepturilor omului din cauza ținutei

Caitlin nu s-a lăsat cu una, cu două și a depus o plângere pentru încălcarea drepturilor omului.

Refuzul femeii a avut repercursiuni neașteptate. A fost concediată imediat. Mai ciudat este faptul că ea ar mai fi purtat aceeași bluză la serviciu și înainte, însă nimeni nu i-a reproșat nimic.

Cei de la reprezentanța auto eu explicat că dress code-ul este obligatoriu, iar cei care nu respectă această regulă sunt întâi atenționați, abia apoi se ajunge la concediere, indicând că femeia nu ar fi fost la prima abatere.