Ioana Filipescu Utile 20.12.2022 12:49

Cât costă să deschizi o franciză McDonalds’s în România și cum o poți obține

Cât costă să deschizi o franciză McDonalds’s în România și cum o poți obține

McDonald’s este un lanț de restaurante de tipul fast-food din lume, vânzând cu prioritate hamburgeri, pui, cartofi prăjiți, amestecuri de băuturi răcoritoare pe bază de lapte.

De ceva timp, a început să ofere și salate, fructe, snack wraps și carrot sticks. McDonald’s este și cel mai mare retailer global din domeniul serviciilor alimentare, cu peste 32.000 de restaurante în 117 țări. Pentru cei interesați să își deschidă o franciză McDonalds’s în România, iată câteva informații.

Ce pași trebuie să urmezi, ca să deschizi o franciză McDonalds’s în România

Odată cu extinderea plină de succes a companiei McDonald’s pe multe piețe internaționale, compania a devenit un simbol al globalizării și al răspândirii stilului de viață American.

Însă pentru a deschide un singur restaurant, compania le cere francizatilor să aibă active lichide în valoare de cel puțîn 750.000 de dolari.

Pe de altă parte, costurile unui start-up, care includ construcția locației și echipamentele, variază între 900.000 de dolari și 2,3 milioane de dolari, potrivit companiei.

Suma totală este condiționată de poziția și dimensiunea restaurantului, dar și de echipamentele din bucătărie alese.

Francizatii sunt obligați să plătească 40% din costurile startup-ului cu bani cash și alte resurse care nu sunt împrumutate, in timp ce restul sumei foarte fi finanțată din alte surse.

Costurile impuse de McDonald’s sunt similar celor ale altor lanțuri fast-food precum KFC sau Taco Bell. Spre comparație, Subway presupune din partea francizatilor cheltuieli cuprinse între 116.000 de dolari și 262.000 de dolari.

În 2018 s-a deschis al doilea restaurant în Bacău

Premier Restaurants România, operatorul francizelor McDonald’s în România, a deschis în 2018 un al doilea restaurant în Bacău, în urma unei investiţii de 2,5 milioane de lei (circa 0,55 mil. euro), potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

“De peste 19 ani suntem parte din comunitatea din Bacău şi ne bucurăm că azi inaugurăm cel de-al doilea restaurant din oraş – pentru noi este o dovadă că suntem un partener de încredere pentru toţi cei care ne trec pragul zi de zi.

Azi am ajuns la o reţea de 69 de restaurante, aceasta fiind prima deschidere din an. Avem 22 de proiecte de dezvoltare şi investiţii care urmează să fie implementate până la finalul anului. Sunt proiecte ambiţioase, în care avem încredere şi, de aceea, sperăm ca cei 200.000 de clienţi care ne vizitează zilnic să ne rămână alături şi să ne susţină ca şi până acum”, a declarat atunci Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România.